0 Comments
Η ενέργεια, η θετική ενέργεια, αποτελεί πολυτέλεια στη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Παντού γύρω υπάρχουν άνθρωποι που ρουφάνε όλη τη θετική μας ενέργεια, προκειμένου να τροφοδοτήσουν την ακόρεστη πείνα τους για απαισιοδοξία, αρνητισμό και καταστροφή. Το αποτέλεσμα είναι να νιώθουμε μονίμως συναισθηματικά εξαντλημένοι. Τα συναισθήματα που νιώθουν οι γονείς όταν τα παιδιά τους φεύγουν από το σπίτι της οικογένειας και ξεκινούν την δική τους ενήλικη ζωή ονομάζεται σύνδρομο της άδειας φωλιάς.
Ο μέντορας των δισεκατομμυριούχων βρέθηκε στην Ελλάδα, μαγεύτηκε από την πανσέληνο δίπλα στην Ακρόπολη και μίλησε στο protothema.gr για τα «μυστικά» των πιο πετυχημένων επιχειρηματιών στην Γη, τα ενεργειακά βαμπίρ και το «Έργο X» που μπορεί να μας χαρίσει ευτυχία.
Η ενέργεια, και εννοούμε τη θετική ενέργεια, αποτελεί πολυτέλεια στη σύγχρονη και δύσκολη εποχή που διανύουμε. Παντού γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που ρουφάνε όλη τη θετική μας ενέργεια, προκειμένου να τροφοδοτήσουν την ακόρεστη πείνα τους για απαισιοδοξία, αρνητισμό και καταστροφή. Το αποτέλεσμα είναι να νιώθουμε μονίμως συναισθηματικά εξαντλημένοι.
Ξεστολίσαμε το δέντρο, τέλειωσαν οι διακοπές, τα δώρα, τα τραπέζια και η χαρά που φέρνουν μαζί τους οι γιορτές των Χριστουγέννων. Και ξαφνικά μας πιάνει μια μελαγχολία και ένα ψυχοπλάκωμα που δεν πρέπει να το αφήσουμε να μας πάρει από κάτω.
Η βασιλόπιτα και το τελετουργικό κόψιμό της με όλη την οικογένεια και τους φίλους τριγύρω να για να δουν ποιος θα είναι ο τυχερός που θα του «πέσει το φλουρί», είναι ένα παμπάλαιο έθιμο για τους απανταχού Έλληνες.
Πανεύκολο, εντυπωσιακό, πάντοτε κλέβει τις εντυπώσεις στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας. Δοκιμάστε το και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!
Επιστρέψατε και δεν έχετε όρεξη για τίποτα –κυρίως για δουλειά. Πριν παραιτηθείτε, διαβάστε τον οδηγό ομαλής μετάβασης που ετοιμάσαμε και χαμογελάστε. Δεν είστε οι μόνοι!
Αύγουστος και διανύουμε το τελευταίο μήνα του τόσο αγαπημένου μας καλοκαιριού. Γι’ αυτό και σας ετοιμάσαμε μια λίστα με τα 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν πούμε αντίο στην πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου. Οπωσδήποτε όμως! Γιατί καλοκαίρι = fun!
‘Ολα είναι αλλιώς αυτή την εποχή του χρόνου, με αυτόν τον μοναδικά μαγικό και ανέμελο τρόπο που μόνο το καλοκαίρι ξέρει και μπορεί.
Άσε το μυαλό σου να γυρίσει λίγα χρόνια πίσω... τότε που όλα ήταν διαφορετικά. Και εσύ μια εντελώς άλλη... Διαβάστε κάποιες παράξενες πληροφορίες για κάποιες χώρες που ίσως επισκεφθείτε και πολύ πιθανόν να μην γνωρίζατε.
Καλοκαίρι σημαίνει και ταξίδια. Αεροπορικά, συνήθως, που κάποιους από μας τους τρομάζουν λίγο. Υπάρχουν 8 αλήθειες που θα σε κάνουν να γνωρίσεις τα αεροπλάνα καλύτερα και ίσως να αισθανθείς λίγο πιο άνετα με την ιδέα του αεροπορικού ταξιδιού.
Αυτό, που κάποιος σε φλερτάρει και μόλις του πεις την ηλικία σου στραβώνει τη μούρη, γουρλώνει τα μάτια και κάπως του έρχεται ένας νταμπλάς, ειλικρινά έχει αρχίσει και κάπως με κουράζει...
Παιδάκια μου όμορφα που τώρα γράφετε εξετάσεις το πόσο σας καταλαβαίνω δεν φαντάζεστε! Και μόνο στο άκουσμα της λέξης «εξετάσεις» μια σκοτοδίνη, ένα ταράκουλο, ένα σβήσιμο γενικότερο, αν σας πω πως δεν με πιάνει θα ‘ ναι ψέμα...
Υλικά 1 αχλάδι ώριμο 1 μεγάλο καρότο αν θέλουμε 1 μεγάλο μήλο 1 μέτρια μπανάνα ½ φλιτζάνι φράουλες 1 μεγάλο ακτινίδιο Χυμό από 1 πορτοκάλι 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε το μήλο και το καρότο στον αποχυμωτή και παίρνουμε το χυμό τους. Τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα φρούτα σε ένα μπλέντερ μαζί με το χυμό από το πορτοκάλι και το χυμό μήλο- καρότο και το μέλι. Χτυπάμε καλά ώστε να δημιουργηθεί ένας ομοιογενής χυμός. Ρίχνουμε το μίγμα μας στις ειδικές θήκες που φτιάχνουν παγωτά ή γρανίτες σε ξυλάκι και σκεπάζουμε. Παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες και είναι έτοιμα για κατανάλωση Σούπερ γιάμμι, θρεπτική και ωφέλιμη γρανιτούλα που μας δροσίζει χωρίς να μας παχαίνει ούτε γραμμάριο! Είμαι τύπος παραδοσιακός και ως εκ τούτου Πάσχα χωρίς την μαγειρίτσα που έφτιαχνε η γιαγιά μου δεν εννοείται ακόμη και αν εγώ ως χορτοφάγος δεν τη βάζω στο στόμα μου. Κάθε βράδυ της Ανάστασης όμως το σπίτι μου είναι ανοικτός για όλους τους συγγενείς και φίλους για ένα πιάτο αχνιστή μαγειρίτσα και τσούγκρισμα των κατακόκκινων αυγών. Σε μια βδομάδα γιορτάζουμε το Πάσχα και είναι για μένα η πιο αγαπημένη μου γιορτή, πιο πολύ και απ’ τα Χριστούγεννα!
Λίγο η άνοιξη που μπήκε, λίγο η κατάνυξη που νοιώθω κάθε φορά που προσκυνώ τον Επιτάφιο, λίγο το σόι που μαζεύεται την Κυριακή της Λαμπρής με κάνουν να νοιώθω γεμάτη αγάπη φέρνοντας στο μυαλό χιλιάδες χρώματα και μυρωδιές των ημερών εκείνων που περνούσα με τον παππού και τη γιαγιά μου. |
APXEIO
January 2025
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|