Το γνήσιο γκασπάτσο τρώγεται όχι απλώς κρύο, αλλά παγωμένο! Αν θέλουμε λοιπόν, μπορούμε να φτιάξουμε τη σούπα λίγο πιο πυκνή, χωρίς δηλαδή να προσθέσουμε νερό, και να ρίξουμε λίγο τριμμένο πάγο σε κάθε μερίδα την ώρα του σερβιρίσματος, ανακατεύοντας καλά. Η μαμά μου σε κάθε πιάτο παγωμένο από πριν, προσθέτει και δυο παγάκια . Την σερβίρουμε λίγο γιαούρτι, ανθότυρο ή τριμμένη φέτα που ταιριάζουν απόλυτα και νοστιμίζουν την παγωμένη σούπα μας ακόμη περισσότερο.
0 Comments
Τέσσερα πράγματα είναι πάντα περισσότερα απ’ ό,τι νομίζουμε: τα χρόνια μας, τα χρέη μας, τα σφάλματά μας και οι εχθροί μας.
Μόλις έχει χαράξει. Στέκομαι στη μπροστινή βεράντα με τη κούπα του καφέ στο χέρι. Χαζεύω. Ακόμα δεν έχει ξημερώσει για τα καλά αλλά ο ουρανός είναι φορτωμένος και μουντός. Το χώμα στην αυλή έχει εκείνο το χαρακτηριστικό άρωμα της βροχής, σουβενίρ από τη χθεσινή βραδινή μπόρα.
Για ασφάλεια κυκλωθήκαμε με τείχη
|
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|