Από τη γιαγιά μου την καλαμαρού έμαθα τόσα πράγματα καλή της ώρα της γλυκιάς μου. Από το πως να φτιάχνω τον καλύτερο ταραμά ever, άσπρο και παχύ και ποτέ μα ποτέ ροζ, μέχρι την μαγική μάσκα προσώπου που αποδεικνύεται στα αλήθεια θαυματουργή.
0 Comments
Είμαι τύπος παραδοσιακός και ως εκ τούτου Πάσχα χωρίς την μαγειρίτσα που έφτιαχνε η γιαγιά μου δεν εννοείται ακόμη και αν εγώ ως χορτοφάγος δεν τη βάζω στο στόμα μου. Κάθε βράδυ της Ανάστασης όμως το σπίτι μου είναι ανοικτός για όλους τους συγγενείς και φίλους για ένα πιάτο αχνιστή μαγειρίτσα και τσούγκρισμα των κατακόκκινων αυγών. Σε μια βδομάδα γιορτάζουμε το Πάσχα και είναι για μένα η πιο αγαπημένη μου γιορτή, πιο πολύ και απ’ τα Χριστούγεννα!
Λίγο η άνοιξη που μπήκε, λίγο η κατάνυξη που νοιώθω κάθε φορά που προσκυνώ τον Επιτάφιο, λίγο το σόι που μαζεύεται την Κυριακή της Λαμπρής με κάνουν να νοιώθω γεμάτη αγάπη φέρνοντας στο μυαλό χιλιάδες χρώματα και μυρωδιές των ημερών εκείνων που περνούσα με τον παππού και τη γιαγιά μου. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|