Δοκιμάστε το αυτά τα Χριστούγεννα και θα μας θυμηθείτε. Το γερμανικό Gluehwein, μου το έμαθε η φίλη μου η Αντιγόνη Λουκά και παραδοσιακά μας το φτιάχνει κάθε Χριστούγεννα στο σπίτι. Υπέροχο, γεμίζει το σπίτι με αρώματα Χριστουγέννων και όλη η παρέα πραγματικά το απολαμβάνει πριν ξεκινήσει το μεγάλο φαγοπότι της βραδιάς.
ΥΛΙΚΑ – 700ml -1 μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί – 2 πορτοκάλια – ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη – 8-10 γαρύφαλλα – 2 ξυλάκια κανέλας
1. Στύβετε τα πορτοκάλια και κρατάτε τις φλούδες. Μπήγετε τα γαρύφαλλα στις φλούδες και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρασί, τον χυμό πορτοκαλιού και τα ξυλάκια κανέλλας. 2. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύετε απαλά προσθέτοντας σταδιακά και τη ζάχαρη. 3. Μόλις λιώσει όλη η ζάχαρη αποσύρετε από τη φωτιά – μην αφήσετε το κρασί σας να βράσει και σερβίρετε αμέσως – ζεστό.
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|