Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας οδηγεί πολλές φορές στην εμφάνιση αγχώδων συμπτώματα, τα οποία θα μπορούσαμε να ελέγξουμε, γεμίζοντας το πιάτο μας με περισσότερα αγχολυτικά τρόφιμα που ρυθμίζουν φυσικώς τις ορμόνες της διάθεσης
0 Comments
Όλοι έχουμε ακούσει τους μύθους που υπάρχουν γύρω από το σεξ, ειδικά κατά τη διάρκεια της εφηβείας μας. Παρακάτω, καταρρίπτουμε κάποιους από αυτούς και λέμε «όχι» στις παρανοήσεις. Ο αυνανισμός σταματά όταν κάνουμε σχέση Πολλοί πιστεύουν πως η αυτοϊκανοποίηση είναι φυσιολογική συμπεριφορά, μόνο όταν δεν υπάρχει σύντροφος. Ωστόσο, τα δεδομένα διαψεύδουν κάτι τέτοιο. Μελέτη έδειξε πως άνω του 60% των αντρών και 40% των γυναικών αυνανίστηκαν τον τελευταίο χρόνο. Όταν το δείγμα περιορίστηκε σε άτομα που συζούσαν και είχαν σταθερή σχέση, τα ποσοστά ήταν ακόμη μεγαλύτερα: 85% των αντρών και 45% των γυναικών αυτοϊκανοποιούνταν. Η επιλογή συντρόφου στηρίζεται στο πόσο καλός είναι στο κρεβάτι Πολλοί άντρες πιστεύουν ότι η σεξουαλική επίδοση είναι ο καθοριστικός παράγοντας για να τους προτιμήσει μία γυναίκα. Ωστόσο, η εξελικτική ψυχολογία έχει δείξει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι οι γυναίκες ενδιαφέρονται για τους άντρες με άλλα θετικά, όπως η ελκυστική εξωτερική εμφάνιση. Επίσης, όσον αφορά στις οικονομικές δυνατότητές του, σειρά μελετών έδειξε ότι θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές για τις γυναίκες επειδή αυτό συνδέεται με την επιθυμία τους να εξασφαλίσουν την επιβίωση των παιδιών τους. Οι άντρες λένε πάντα «ναι» στο σεξ Πολλοί άντρες πιστεύουν πως πρέπει να είναι πάντα έτοιμοι για σεξ και ότι μπροστά στη θέα μιας γυναίκας πρέπει να τους προκαλείται στύση. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Μπορεί να είναι κουρασμένος, να σκέφτεται κάτι άλλο ή να θέλει να αναπτύξει πρώτα οικειότητα με τη γυναίκα.Επίσης, υπάρχει και η περίπτωση να προκαλείται στύση, αλλά να χάνεται κατά τη διείσδυση ή κατά τη διάρκεια της επαφής. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους: Δεν είχε αρκετή επιθυμία, είχε άγχος να εντυπωσιάσει τη γυναίκα ή απλώς έτυχε. Η γυναίκα πρέπει να έρχεται πάντα σε οργασμό Ο άντρας μπορεί να θέλει να συμβάλλει στην ευχαρίστηση της γυναίκας, αλλά δεν μπορεί να ελέγχει την κατάσταση. Σημαντικό ρόλο παίζει και η ίδια. Πόσο χαλαρή είναι; Της αρέσει και νιώθει άνετα; Το δείχνει στον σύντροφό της; Κάθε άνθρωπος, είτε άντρας είτε γυναίκα, επηρεάζει την ατομική του ευχαρίστηση αλλά και του/της συντρόφου του. Αν προσπαθεί πολύ για οργασμό στο τέλος θα καταστρέψει τη σεξουαλική σχέση. Μετά την ηλικία των 60 κόβεται το σεξ Άραγε υπάρχει η ηλικία που μπορεί να πει κανείς ότι σταματάει να κάνει σεξ; Οι επιστήμονες ασχολούνται όλο και περισσότερο με το συγκεκριμένο θέμα, καθώς η έκφραση της σεξουαλικότητας στους ηλικιωμένους έχει συσχετιστεί με καλύτερη κατάσταση της γενικής υγείας, λιγότερη χρήση υπηρεσιών υγείας, καθώς και με την καλύτερη ποιότητα ζωής. Μελέτη στην Ισπανία επιβεβαίωσε πως ένας σημαντικός αριθμός ηλικιωμένων έχει ενεργή σεξουαλική ζωή. Συγκεκριμένα, το 63% των αντρών και το 37,4% των γυναικών ανέφεραν πως ήταν ενεργοί στο κρεβάτι. Οι πιο συχνές σεξουαλικές πρακτικές ήταν τα φιλιά, οι αγκαλιές και η συνουσία. Οι γυναίκες που είναι μακροχρόνια υπέρβαρες αντιμετωπίζουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου της μήτρας, όπως συμπέρανε μία νέα διεθνής επιστημονική μελέτη με τη συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων της διασποράς. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Έμα Χέιζελγουντ του βρετανικού Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «BMC Medicine», ανέλυσαν στοιχεία από περίπου 120.000 γυναίκες από διάφορες χώρες (Βρετανία, ΗΠΑ, Βέλγιο, Γερμανία, Πολωνία, Σουηδία, Αυστραλία), από τις οποίες οι 13.000 είχαν διαγνωστεί με καρκίνο της μήτρας. Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο του συγκεκριμένου καρκίνου μέσω των ορμονών. Σύμφωνα με τη μελέτη, ιδίως δύο ορμόνες -ινσουλίνη και τεστοστερόνη- αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου της μήτρας. Στο μέλλον μπορεί να υπάρξουν φαρμακευτικές παρεμβάσεις στο επίπεδο αυτών των ορμονών σε υπέρβαρες γυναίκες υψηλού κινδύνου για καρκίνο. Για παράδειγμα, ένα κοινό αντιδιαβητικό φάρμακο, όπως η μετφορμίνη, θα μπορούσε να μειώσει τα επίπεδα των ορμονών και κατ’ επέκταση τον κίνδυνο καρκίνου της μήτρας.Η ανάλυση βρήκε ότι για κάθε πέντε έξτρα μονάδες μάζας σώματος (ΒΜΙ) ο κίνδυνος ενδομήτριου καρκίνου αυξάνεται κατά 88%, δηλαδή σχεδόν διπλασιάζεται. Ο εν λόγω καρκίνος -ο συχνότερος γυναικολογικός στις ανεπτυγμένες χώρες- είναι ένας από τους καρκίνους που συνδέεται στενότερα με την παχυσαρκία. Η κ. Χέιζελγουντ δήλωσε ότι «οι σύνδεσμοι ανάμεσα στην παχυσαρκία και στον καρκίνο της μήτρας είναι καλά γνωστοί, αλλά η μελέτη μας είναι μία από τις μεγαλύτερες που διερεύνησε γιατί αυτό συμβαίνει σε μοριακό επίπεδο. Στόχος μας είναι να κάνουμε περαιτέρω έρευνες για να δούμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες, ώστε να συμβάλουμε προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος καρκίνου στους ανθρώπους με παχυσαρκία». «Γνωρίζουμε ήδη ότι το να είναι κανείς υπέρβαρος ή παχύσαρκος αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης 13 διαφορετικών τύπων καρκίνου. Για να μειωθεί αυτός ο κίνδυνος είναι σημαντικό να διατηρούμε ένα υγιές βάρος κάνοντας μία ισορροπημένη διατροφή και ασκούμενοι σωματικά», ανέφερε η δρ Τζούλι Σαρπ της βρετανικής οργάνωσης ερευνών για τον καρκίνο Cancer Research UK. Στη μελέτη συμμετείχαν δύο ελληνικής καταγωγής επιστήμονες, η Νίκη Δήμου της Διεθνούς Υπηρεσίας Έρευνας για τον Καρκίνο (International Agency for Research on Cancer) στη Λιόν της Γαλλίας και ο Δημήτρης Πουρνάρας του βρετανικού Νοσοκομείου Southmead στο Μπρίστολ. Πηγή: ΑΠΕ Ένας υπάλληλος των Mcdonalds μοιράστηκε με τον κόσμο ένα μυστικό το οποίο έχει να κάνει με το πόσες κοτομπουκιές θα πρέπει να παίρνει ένας πελάτης και γιατί.
Ένα υγιές ποσοστό σωματικού λίπους είναι σημάδι συνολικής υγείας και ευεξίας, όμως, το σωματικό λίπος θα πρέπει να κατανέμεται ομοιόμορφα. Μια δυσανάλογη ποσότητα λίπους στην κοιλιά, δεν είναι ιδανική και σίγουρα δεν είναι αποτελεί μια υγιή συνθήκη. Το παρόν άρθρο σκοπεύει να παρέχει μια ολιστική προσέγγιση για τος πώς να χάσετε το ανεπιθύμητο κοιλιακό λίπος, που αποτελεί μια διαδικασία αλλαγής στον τρόπο ζωής που απαιτεί αλλαγές με την πάροδο του χρόνου. Οι 10 Τρόποι για να χάσετε το κοιλιακό λίπος
Νωρίς το πρωίΠιείτε 250ml νερό. Μπορείτε να πιείτε και καφέ. Αν και δεν αναφέρθηκε προηγουμένως, ο καφές προάγει τη λιπόλυση, αρκεί να τον πίνετε, χωρίς γάλα ή ζάχαρη. Μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε τον καφέ “caveman”, ο οποίος περιέχει μια υγιή ποσότητα λίπους και διαυγασμένο βούτυρο, το οποίο προάγει την κετογένεση.
Ακόμη και ένα ποτήρι ζεστό γάλα είναι αρκετό και μπορεί να βοηθήσει τον ύπνο.
Source: newlife.com.cy Ευρώπη και ΗΠΑ καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες κρέατος – η μαζική κατανάλωση όμως δεν είναι βλαβερή μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για τον ανθρώπινο οργανισμό. Περίπου 17 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο παγκοσμίως εξαιτίας καρδιαγγειακών νοσημάτων. Δηλαδή 17 εκατομμύρια φορές υψηλή αρτηριακή πίεση, αρρυθμίες, αρτηριοσκλήρυνση και… καρδιακές προσβολές! Ιδιαίτερα οι βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων, οι οποίοι πάσχουν από ασθένειες που σχετίζονται με διατροφικά ζητήματα. Κάποιες από αυτές αρκετά γνωστές, ανάμεσά τους η παχυσαρκία, ο διαβήτης καθώς και ορισμένοι τύποι καρκίνου. Η πανδημία κατέστησε σαφές σε τι μπορεί να οδηγήσει η κατάσταση αυτή: Άτομα υπέρβαρα, διαβητικοί και όσοι πάσχουν από καρδιακές παθήσεις διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για επιπλοκές, που μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και στον θάνατο. Ποιες ασθένειες μπορεί να προκαλέσει η κατανάλωση κρέατος; Ο Βάλτερ Βίλετ ερευνά εδώ και 40 χρόνια τον συσχετισμό ανάμεσα στη διατροφή και τις διάφορες ασθένειες. Είναι καθηγητής Επιδημιολογίας και Διατροφής στο Harvard, στη Βοστώνη. Όταν ερωτήθηκε για τα κύρια προβλήματα υγείας που προκαλεί η κατανάλωση κόκκινου κρέατος, κατονόμασε καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη τύπου 2: «Το κόκκινο κρέας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία αυξάνουν την χοληστερόλη στο αίμα και αυτό είναι μια σαφής αιτία καρδιακών προσβολών», υπογράμμισε. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι το κόκκινο κρέας δεν περιέχει σχεδόν καθόλου πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία με τη σειρά τους μειώνουν τα επίπεδα λίπους στο αίμα και συνεπώς τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Σύμφωνα με έρευνες, ενδέχεται επίσης η κατανάλωση κόκκινου κρέατος να συνδέεται και με τη λειτουργία των νεφρών. Ο Βάλτερ Βίλετ συμμετείχε σε ορισμένες μελέτες που εξέτασαν τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης κρέατος και του σακχαρώδους διαβήτη, γνωστού και ως διαβήτη τύπου 2. Σύμφωνα με τις μελέτες, ιδιαίτερα το κόκκινο κρέας ευνοεί την ανάπτυξη του εν λόγω διαβήτη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει καταγράψει περίπου 60 εκατομμύρια ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη στην Ευρώπη, εντοπίζοντας παράλληλα ανοδική πορεία. Ο διαβήτης «μπορεί να αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό μέσω της υγιεινής διατροφής και της άσκησης», επισημαίνει ο ΠΟΥ στον ιστότοπό του. Φυσικά το κρέας είναι μόνο μία μεταβλητή. «Το να σταματά κανείς την κατανάλωση κρέατος, και αντ’ αυτού να καταναλώνει αναψυκτικά με ζάχαρη δεν έχει κανένα όφελος για την υγεία», αναφέρει ο Βίλετ. Είναι το κρέας καρκινογόνο; Ο κίνδυνος ανάπτυξης ορισμένων τύπων καρκίνου έχει συνδεθεί με την κατανάλωση κρέατος και αλλαντικών σε διάφορες μελέτες. Μια μελέτη του 2021 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υψηλή κατανάλωση κρέατος μπορεί να αυξήσει επίσης σημαντικά τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου. Επιπλέον, εκτός από το ίδιο το κρέας, καρκινογόνες ουσίες παράγονται και κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το κρέας είναι απλώς μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Αυτό συμβαίνει πράγματι σε περιοχές όπου είναι δύσκολο να καλλιεργηθούν λαχανικά και όσπρια και τίθεται ζήτημα επιβίωσης. «Φυσικά και το κρέας έχει πολύτιμα συστατικά», τονίζει ο Βάλτερ Βίλετ. Το κοτόπουλο θεωρεί ότι είναι λιγότερο επιβλαβές από το κόκκινο κρέας, ενώ το ψάρι μπορεί επίσης να συμβάλει σε μία υγιεινή διατροφή – δεν χρειάζεται να γίνει κανείς χορτοφάγος για να παραμείνει υγιής, λέει ο ειδικός. Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Βόννης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση κρέατος στην Ευρώπη θα πρέπει να μειωθεί τουλάχιστον κατά 75%, με βάση τουλάχιστον τους κλιματικούς στόχους της κυβέρνησης – ένας στόχος που θα συμβάλει θετικά και στην υγεία. Και όπως υποστηρίζει και ο Βάλτερ Βίλερ, «δεν υπάρχουν υγιείς άνθρωποι δίχως έναν υγιή πλανήτη». Γιούλια Βέργκιν Επιμέλεια: Χρύσα Βαχτσεβάνου |
Archives
May 2024
|