Αν δεν θέλεις να κολλήσεις εποχιακές γρίπες, βάλε τις παρακάτω τροφές στη διατροφή σου έτσι ώστε να μειώσεις τις πιθανότητες να κολλήσεις.
0 Comments
To Υπουργείο Υγείας καλεί τους καταναλωτές να είναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά κατανάλωση ποτών των οποίων η προέλευση είναι ασαφής, μετά από ενημέρωση ότι εντοπίστηκαν περιστατικά δηλητηρίασης στο εξωτερικό, με ένα θάνατο στη Γερμανία, έπειτα από κατανάλωση από μπουκάλι σαμπάνιας που όπως αποδείχθηκε περιείχε σκληρό ναρκωτικό. Το μπουκάλι αγοράστηκε από άγνωστη πηγή στο διαδίκτυο, προστίθεται. Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν λάβει σχετική ενημέρωση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σύμφωνα με την οποία στην Γερμανία και Ολλανδία εντοπίστηκαν περιστατικά δηλητηρίασης με ένα θάνατο στη Γερμανία έπειτα από κατανάλωση ποτού από μπουκάλι σαμπάνιας της μάρκας Moët & Chandon Ice Impérial μεγέθους 3 λίτρων. (ΚΥΠΕ) Οι καυγάδες μεταξύ των γονιών επηρεάζουν τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, υποστηρίζουν νέες μελέτες. Είτε λοιπόν η μαμά και ο μπαμπάς φωνάζουν μέχρι να κοκκινίσουν τα πρόσωπά τους από την οργή είτε κυκλοφορούν με πετρώδη έκφραση και υπάρχει ηλεκτρισμένη σιωπή μέσα στο σπίτι, η ψυχολογία των παιδιών επηρεάζεται υποστηρίζει ο ψυχολόγος Mark Cummings, από το Πανεπιστήμιο Notre Dame στη Νέα Υόρκη. Είναι γνωστό βέβαια πώς μια ισχυρή σχέση μεταξύ των γονέων αποτελεί το κλειδί για την ψυχική υγεία των παιδιών και τη κοινωνική προσαρμογή. Η νέα έρευνα δείχνει επίσης πώς όταν οι γονείς έχουν μια καλή σχέση μεταξύ τους, τα παιδιά αισθάνονται ασφάλεια. «Αυτό που δείχνει η έρευνα είναι ότι η συναισθηματική ασφάλεια των παιδιών επηρεάζεται και από τη σχέση μεταξύ των γονέων και όχι μόνο από τη σχέση των γονέων με τα ίδια τα παιδιά», τονίζει χαρακτηριστικά ο Cummings. Τα παιδιά πλήττονται σε όλες τις ηλικίες Ο Cummings και ο συν-επικεφαλής της μελέτης Patrick T. Davies, από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης πραγματοποίησαν ουσιαστικά τρεις νέες μελέτες. Αρχικά μελέτησαν 226 παιδιά (ηλικίας 9 έως 18 ετών) και τους γονείς τους, σχεδόν για τρία χρόνια. Στη συνέχεια η μελέτη επαναλήφθηκε σε 232 παιδιά νηπιακής ηλικίας. Οι ερευνητές αξιολόγησαν την οικογενειακή κατάσταση στο σπίτι, την ποιότητα και τακτική των συγκρούσεων καθώς και τις αξιολογήσεις τους από τα παιδιά. Εξέτασαν μάλιστα τα παιδιά για συμπτώματα κατάθλιψης και τους ρώτησαν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις πώς τα πάνε οι γονείς τους μεταξύ τους. Τέλος, ακολούθησε μελέτη σε 223 παιδιά 6 ετών και τους γονείς τους για περίπου ένα χρόνο. Εξετάσθηκε ο τρόπος που λύνουν οι γονείς τις διαφωνίες τους , οι αντιδράσεις των παιδιών στους καυγάδες και οι αρνητικές σκέψεις που κάνουν. Αυτό που βρήκαν οι ερευνητές είναι πώς οι συγκρούσεις δεν αποτελούν πρόβλημα αν οι γονείς λύνουν τις διαφορές τους. Αλλά όταν οι συγκρούσεις παραμένουν ανοιχτές, τότε τα παιδιά ανταποκρίνονται με προβλήματα κατάθλιψης, άγχους και συμπεριφοράς. «Οι γονείς δεν συνειδητοποιούν ότι τα παιδιά είναι ευαίσθητα στις συγκρούσεις», λέει ο Cummings. «Διαπιστώσαμε όμως ότι είναι ευαίσθητα και μάλιστα σε πολύ μικρή ηλικία - από 1 έτους τουλάχιστον. Όταν οι γονείς ξεπερνούν τις διαφορές τους τα παιδιά το καταλαβαίνουν, όταν πάλι όχι και πάλι το καταλαβαίνουν», συμπληρώνει ο ίδιος. Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Child Development, έδειξε ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον με συχνούς καυγάδες, έχουν πολύ ανήσυχο ύπνο και υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κακοί καυγάδες Vs Καλοί καυγάδες «Όλοι κατά καιρούς τσακωνόμαστε και αυτό δεν είναι κακό», λέει ο Cummings. «Τα παιδιά επηρεάζονται όμως ψυχολογικά όταν υπάρχει συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια και κακό κλίμα στο περιβάλλον τους με αποτέλεσμα να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην συναισθηματική ασφάλεια της οικογένειας.» Οι καυγάδες που επηρεάζουν αρνητικά τα παιδιά έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
Επίλυση προβλήματος Συμβιβασμός Έκφραση θετικών συναισθημάτων στο πλαίσιο της σύγκρουσης Υποστηρικτικές δηλώσεις Λεκτική έκφραση της αγάπης Τι να κάνουν οι γονείς όταν δεν μπορούν να ελέγξουν τα νεύρα τους; Ακόμα κι όταν οι γονείς πηγαίνουν σε ένα άλλο δωμάτιο και λύνουν τις διαφορές τους πίσω από κλειστές πόρτες, αν βγουν σαν να έχει επιλυθεί η διαφορά, το παιδί θα το δει ως λύση. Και οι γονείς μπορούν να εξηγήσουν στο παιδί τι συνέβη. Αν μάλιστα οι γονείς μπορέσουν να ελέγξουν το θυμό τους και να μην κατηγορούν ο ένας τον άλλον, η συμπεριφορά τους θα γίνει πρότυπο στο παιδί. Τι γίνεται με το διαζύγιο; Δεν μπορούν να επιλυθούν όλες οι συγκρούσεις. Μερικές φορές οι γονείς διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν τη σχέση τους. Μήπως αυτή η απόφαση βλάπτει τα παιδιά; Η Rebecca Jones, ψυχολόγος και ς εμπειρογνώμονας σε παιδιά διαζευγμένων γονέων, λέει ότι τα παιδιά ασφαλώς και στεναχωριούνται και επηρεάζονται ψυχολογικά όταν οι γονείς τους χωρίζουν. Αλλά είναι ακόμα πιο δύσκολο αν οι γονείς μένουν μαζί για χάρη των παιδιών. Ειδικά αν τα παιδιά παρασύρονται σε αυτές τις «μάχες» μπορεί να είναι βλαβερό ακόμα και για την ανάπτυξή τους. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι τα παιδιά είναι ευτυχισμένα όταν βλέπουν τους γονείς τους ευτυχισμένους είτε είναι μαζί είτε χώρια. Σύμφωνα με μελέτη του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου η έλξη και η προτίμηση σε μεγάλους άνδρες μπορεί να κρύβει ζητήματα που αφορούν στη σχέση με τον πατέρα. Η εξιδανίκευση της πατρικής φιγούρας ή ακόμα και η ουσιαστική ή συναισθηματική απουσία του πατέρα ή η προβληματική σχέση μαζί του μπορεί να είναι ο λόγος που ωθεί κάποιες γυναίκες να προτιμούν να συνάπτουν σχέσεις με μεγαλύτερες άνδρες. Υπάρχουν όμως και γυναίκες που προτιμούν μεγαλύτερους άνδρες επειδή τους θεωρούν πιο ώριμους – δεδομένου ότι η ωριμότητα και η σοβαρότητα είναι ένα από τα στοιχεία που εκτιμά το 30% των γυναικών γυναίκες στους άνδρες. Όπως τονίζουν και πολλές άλλες ψυχολογικές μελέτες συχνά η γυναίκα επιθυμεί τη συναισθηματική σιγουριά και ασφάλεια που ένας νεότερος άνδρας δεν μπορεί να δώσει, είτε λόγω υποχρεώσεων, είτε λόγω άλλων αναζητήσεων, είτε επειδή είναι σε φάση της ζωής του που δε θέλει να δεσμευτεί. Έτσι, όταν μια γυναίκα επιθυμεί ένα σίγουρο λιμάνι, σε πολλές περιπτώσεις, αναζητώντας και την οικονομική σιγουριά, καταφεύγει στην αγκαλιά ενός μεγαλύτερου άνδρα. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης μιας γυναίκας αλλά και προηγούμενες αρνητικές εμπειρίες με νεότερους άνδρες μπορεί να την οδηγήσουν στην αγκαλιά ενός πολύ μεγαλύτερου συντρόφου. Όμως, τις περισσότερες φορές οι νέες γυναίκες δηλώνουν γοητευμένες από την προσωπικότητα, τα επιτεύγματα και το στυλ του μεγαλύτερου άνδρα. Καθώς λοιπόν αυτός κολακεύει τον εγωισμό της γυναίκας, αυτή αισθάνεται την ανάγκη να μείνει δίπλα στον άνθρωπο που της παρέχει ζωτική ψυχολογική τόνωση. Ποιες γυναίκες προτιμούν τους μικρούς άνδρες; Συνήθως η επιλογή κατά πολλά έτη μικρότερων συντρόφων έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση της γυναίκας. Πολλές γυναίκες επιλέγουν νεότερους συντρόφους γιατί έτσι νιώθουν κι εκείνες πιο νέες σημειώνοντας μια νίκη ενάντια στο χρόνο και στο γήρας. Νιώθουν μάλιστα ιδιαίτερα κολακευτικά όταν ένας νέος άνδρας τις φλερτάρει καθώς αισθάνονται ότι η εμφάνισή τους μετράει. Aλλες φορές, όμως, ο λόγος είναι ότι μέσα της η μεγαλύτερη γυναίκα δεν έχει ξεκαθαρίσει το αν θέλει πράγματι να δεσμευτεί ή αν υποκύπτει σε κάποια οικογενειακή ή κοινωνική πίεση. Έτσι, ασυνείδητα κάνει μια «κακή» επιλογή, με την έννοια ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολα κοινωνικά αποδεκτό με αποτέλεσμα να «γλιτώσει» αυτό που φοβάται, δηλαδή τη δέσμευση. Υπάρχει επίσης μια μερίδα γυναικών που έχουν ταλαιπωρηθεί συναισθηματικά και ψάχνουν ένα «παιχνίδι» ή κάτι πιο ανάλαφρο, το οποίο βρίσκουν σε μια σχέση ευχαρίστησης με έναν νεότερό τους άνδρα. Και δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και τη μερίδα γυναικών που, για λόγους χαμηλής αυτοεκτίμησης και επιβεβαίωσης, ψάχνουν να βρουν έναν άντρα νεότερό τους, για να αισθανθούν θελκτικές και ελκυστικές. Η Τσικνοπέμπτη έφτασε και οι περισσότεροι έχουν κάνουν τις ετοιμασίες τους για κρεοφαγία με ψήσιμο στα κάρβουνα. Κάτι σαν… προπόνηση για το Πάσχα! Αμερικανοί επιστήμονες, όμως, έρχονται να ανατρέψουν αυτήν την αγαπημένη συνήθεια και υποστηρίζουν ότι τα κρέατα που έχουν ψηθεί στα κάρβουνα μπορεί, εν δυνάμει, να προκαλέσουν καρκίνο στα νεφρά! Πώς έγινε η έρευνα Η έρευνα διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και υποστηρίζει ότι όταν τα κόκκινα κρέατα ψήνονται στα κάρβουνα παράγονται καρκινογόνες ουσίες, τις οποίες τα νεφρά, θα πρέπει να καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια, για να τις επεξεργαστούν και να τις αποβάλλουν. Ο δρ. Ξιφένγκ Γιου, καθηγητής επιδημιολογίας και κύριος συγγραφέας της μελέτης δήλωσε: «Βρήκαμε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, που συνδέεται με την κατανάλωση του κρέατος, αλλά και με την εμφάνιση καρκινογόνων ουσιών από τον τρόπο μαγειρέματός του». Και συμπλήρωσε: «Τα ευρήματά μας υποστηρίζουν τη μείωση της κατανάλωσης του κρέατος, ιδιαίτερα το κρέας που μαγειρεύεται σε υψηλές θερμοκρασίες ή πάνω από φωτιά ως παρέμβαση για τη δημόσια υγεία, για τη μείωση του κινδύνου RCC (καρκίνωμα νεφρικών κυττάρων) και του βάρους». Προσοχή στο ψήσιμο την Τσικνοπέμπτη: Ποιες είναι οι ετεροκυκλικές αμίνες και οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες και πώς σχηματίζονται στα μαγειρεμένα κρέατα Οι ετεροκυκλικές αμίνες (HCAs) και οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAH) είναι χημικές ουσίες που σχηματίζονται όταν το κρέας (βοδινό, χοιρινό, ψάρι ή πουλερικά) μαγειρεύεται χρησιμοποιώντας μεθόδους υψηλής θερμοκρασίας, όπως το τηγάνισμα ή το ψήσιμο στη σχάρα. Σε εργαστηριακά πειράματα, οι HCAs και PAHs έχουν βρεθεί να είναι μεταλλαξιογόνα, δηλαδή προκαλούν αλλαγές στο DNA που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου. Οι HCAs σχηματίζονται όταν αμινοξέα (τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών), σάκχαρα και κρεατίνη (μια ουσία που βρίσκεται στον μυϊκό ιστό του κρέατος) αντιδρούν σε υψηλές θερμοκρασίες. Οι PAH, που σχηματίζονται όταν το λίπος και οι χυμοί του κρέατος από το ψήσιμο, πέφτουν στα κάρβουνα, προκαλώντας φλόγες. Αυτές οι φλόγες περιέχουν PAH που στη συνέχεια προσκολλώνται στην επιφάνεια του κρέατος. Οι PAHs μπορούν επίσης να σχηματιστούν κατά τη διάρκεια άλλων μεθόδων παρασκευής τροφίμων, όπως το κάπνισμα του κρέατος (καπνιστά αλλαντικά κλπ). Οι HCAs δεν βρίσκονται σε σημαντικές ποσότητες στα τρόφιμα, εκτός από το κρέας που έχει μαγειρευτεί σε υψηλές θερμοκρασίες. Οι PAHs μπορούν να βρεθούν σε άλλα τρόφιμα που έχουν καψαλιστεί (καρβουνιάσει τις άκρες τους) καθώς και σε αναθυμιάσεις από καπνό τσιγάρων και από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων. Προσοχή στο ψήσιμο την Τσικνοπέμπτη: Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το σχηματισμό ετεροκυκλικών αμινών και πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων στα μαγειρεμένα κρέατα Ο σχηματισμός των HCAs και PAHs διαφέρει ανάλογα με το είδος του κρέατος, τη μέθοδο μαγειρέματος και το “επίπεδο ψησίματος” (πολύ καλά ψημένο, μέτρια ψημένο, λίγο ψημένο κλπ). Όποιο και αν είναι το είδος του κρέατος, ωστόσο, κάθε κρέας που ψήνεται σε υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά πάνω από τους 150°C (όπως στο ψήσιμο στα κάρβουνα ή στο τηγάνι), ή που μαγειρεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, τείνουν να σχηματίζουν περισσότερες HCAs. Για παράδειγμα, το κρέας που έχει ψηθεί πολύ καλά στη σχάρα ή στα κάρβουνα έχει υψηλές συγκεντρώσεις HCAs. Η μεθόδους ψησίματος όπου το κρέας απανθρακώνεται σε κάποια σημεία (καρβουνιάζει) αυξάνει κατακόρυφα τον σχηματισμό PAHs. Οι HCAs και PAHs είναι ικανοί να βλάψουν το DNA, μόνο αφότου μεταβολιστούν από ειδικά ένζυμα στο σώμα, μια διαδικασία που ονομάζεται “βιοενεργοποίηση”. Μελέτες έχουν δείξει ότι η δράση αυτών των ενζύμων, τα οποία μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο, μπορεί να είναι σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για ορισμένους καρκίνους. Συμπερασματικά Σαφώς και το ψήσιμο κρέατος στα κάρβουνα δεν είναι άμεσα επικίνδυνο, αλλά σίγουρα μπορεί να γίνει, όταν δεν προσέχουμε. Αυτήν την Τσικνοπέμπτη, και κάθε φορά γενικότερα που ψήνετε κρέας στα κάρβουνα, φροντίστε ώστε να μην το ψήνετε σε απευθείας επαφή με φλόγα (όπως αυτή που δημιουργείται όταν πέφτουν λίπη στα κάρβουνα) και αν φτάσει στο πιάτο σας ένα κομμάτι κρέας που έχει καρβουνισμένες άκρες, τότε κόψτε και πετάξτε εκείνα τα σημεία του κρέατος. Όπως θα έχετε ακουστά, η βιταμίνη D είναι ένας τύπος θρεπτικής ουσίας που παράγει το σώμα όταν το δέρμα ενός ατόμου εκτίθεται με άμεσο τρόπο στο ηλιακό φως. Μπορείτε, επίσης, να πάρετε βιταμίνη D από τις τροφές, αλλά δεν υπάρχει φυσικά σε πολλά τρόφιμα. Σύμφωνα με ειδικούς η βιταμίνη D βοηθά στη διατήρηση της υγείας των οστών, των μυών και των νεύρων ενός ατόμου. Συμβάλλει επίσης σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. ADVERTISINGΕάν ένα άτομο ανησυχεί ότι δεν λαμβάνει αρκετή βιταμίνη D από το άμεσο ηλιακό φως, η κατανάλωση των παρακάτω τροφών θα βοηθήσει στην αύξηση της συνολικής ποσότητας που έχει στο σώμα του. Τροφές με βιταμίνη D Λιπαρά ψάρια Τα λιπαρά ψάρια, καθώς και τα έλαια από τα ψάρια, έχουν μερικές από τις υψηλότερες ποσότητες βιταμίνης D σε πηγές τροφίμων.
Ορισμένα είδη μανιταριών περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης D.
Οι κρόκοι αυγών μπορεί επίσης να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D, ειδικά εάν οι κότες είναι ελεύθερης βοσκής. Για παράδειγμα, μία ομελέτα με δύο μεγάλα αυγά κότας περιέχει 88 IU, δηλαδή το 15% RDA. Εμπλουτισμένα τρόφιμα Πολλά τρόφιμα με επιπλέον βιταμίνη D είναι διαθέσιμα στην αγορά, όπως:
Σύμφωνα με τους ειδικούς, εάν δεν παίρνετε αρκετή βιταμίνη D, κινδυνεύετε να αναπτύξετε αδύναμα οστά. Τα συμπτώματα αυτού μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο στα οστά, ή και αδυναμία στους μυς. Έρευνες δείχνουν ότι η βιταμίνη D μπορεί να συμβάλει σε άλλες παραμέτρους υγείας, όπως:
H πρώτη φορά που η Άνι Λορντ είδε πορνό ήταν όταν ένας φίλος της στο σχολείο τής έδειξε στο κινητό του μια γυναίκα που αυτοϊκανοποιούταν με το χέρι ανάμεσα στα πόδια. Ήταν η πρώτη της επαφή με μια διαδικτυακή ενασχόληση που τελικά διαμόρφωσε τον τρόπο με τον οποίο έβλεπε τον εαυτό της, τόσο εντός όσο και εκτός κρεβατοκάμαρας. Τη δεκαετία του 2000, γράφε η Άνι στον Guardian, τα περισσότερα κινητά δεν συνδέονταν στο Διαδίκτυο και ήταν δύσκολο για τους εφήβους να αποκτήσουν πρόσβαση σε ερωτικές ταινίες. Για να δει πορνό έπρεπε να περιμένει να κοιμηθούν οι γονείς της για να καθίσει στον υπολογιστή. «Έπρεπε να το κάνω, επειδή όλοι όσοι έπρεπε να μου μιλήσουν για το σεξ ντρέπονταν να το κάνουν» λέει. Η Άνι σύντομα κατάλαβε ότι στον κόσμο τις πορνογραφίας οι γυναίκες οφείλουν να συμπεριφέρονται όπως και στον αληθινό κόσμο –το χρέος τους είναι να ικανοποιούν τους άνδρες. «Αυτός φαινόταν να είναι ο ρόλος της γυναίκας στο σεξ, να της αρέσουν όλα. Προσπαθούσαμε να κάνουμε τους άνδρες να αισθάνονται καλά, ενώ ταυτόχρονα τους διδάσκαμε ότι δεν χρειάζεται να κάνουν το ίδιο και για εμάς». Όταν η Λένι ήταν 15, το Pornhub έγινε δημοφιλές και άνοιξε τον κόσμο της πορνογραφίας. Τότε ήταν που η έφηβη και οι φίλες της άρχισαν να μιμούνται τις πρωταγωνίστριες που αποτρίχωναν κάθε εκατοστό του σώματός τους. «Εκείνη την εποχή, ο φεμινισμός του συρμού έδειχνε να συνδέει οτιδήποτε σεξουαλικό με την απελευθέρωση, και θεωρούσε πουριτανική κάθε επίκριση της πορνογραφίας». Έτοιμες φαντασιώσειςΌταν πια η Άνι μπήκε στο πανεπιστήμιο και απέκτησε υπολογιστή, είχε πια ανάγκη το πορνό για να αυνανιστεί και να φτάσει σε οργασμό –η πορνογραφία είχε αντικαταστήσει τις φαντασιώσεις της. Οι φαντασιώσεις ήταν περιττές «επειδή όλα ήταν εκεί μπροστά σου, φωνάζοντας ναι, ναι, ναι!» «Όταν προσπαθούσα να αυνανιστώ χωρίς πορνό, το χέρι μου πάθαινε κράμπα και όλες οι εικόνες που προσπαθούσα να επινοήσω ξεθώριαζαν». Πλέον έχει συνειδητοποιήσει ότι οι πορνογραφικές ταινίες «επισκιάζουν ολόκληρη τη σεξουαλική ζωή κάποιων ανθρώπων». Στην Άνι άρεσε να μιλά για το πορνό με τους φίλους και τις φίλες της, πιστεύοντας ότι αυτό την έκανε «κουλ». Έμαθε για παράδειγμα ότι ο σύντροφος μιας φίλης του είχε επηρεαστεί τόσο ώστε μπορούσε να ολοκληρώσει μόνο σε μία συγκεκριμένη στάση, αυτός όρθιος και η φίλη του κρεμασμένη ανάποδα με τα πόδια περασμένα πάνω από τους ώμους του. Την φίλη του δεν την πείραζε και τόσο, είχε μάθει να δίνει προτεραιότητα στην απόλαυση των ανδρών. Hardcore για όλουςΗ Άνι συνειδητοποίησε σταδιακά ότι το πορνό μεταμορφώνει πρακτικές που κάποτε θεωρούνταν διαστροφή σε ευρέως αποδεκτή σεξουαλική συμπεριφορά –είτε πρόκειται για το BDSM, είτε για το γλείψιμο του πρωκτού. «Είχα εσωτερικεύσει την ιδέα ότι αν δεν σου άρεσε το hardcore ήσουν βαρετή στο κρεβάτι». Το 2019, έρευνα του BBCV έδειξε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των γυναικών στη Βρετανία είχαν υποστεί «ανεπιθύμητα χαστούκια, σφίξιμο στο λαιμό, φίμωση ή φτύσιμο» στη διάρκεια συναινετικού σεξ. Το βρετανικό Κέντρο Δικαιοσύνης υπέρ των Γυναικών απέδωσε το φαινόμενο στην ευρεία διάθεση και κοινωνική αποδοχή της πορνογραφίας. Η Άνι διαφωνεί, καθώς πιστεύει ότι πρόκειται για ένα πολύ ευρύτερο κοινωνικό φαινόμενο. Αναγνωρίζει όμως ότι οι πορνοταινίες θα πρέπει να δείχνουν σκηνές στις οποίες ζητείται η συναίνεση των παρτεβνέρ. Μεγάλο ρόλο παίζει και η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία, η οποία πρέπει να εξηγεί ότι «το πορνό δεν είναι πραγματικότητα, όλα τα σώματα έχουν διαφορετική εμφάνιση, πολύ συχνά πρέπει να δείχνεις στον άλλο πώς να σε αγγίζει, και υπάρχουν πολλές δοκιμές και λάθη». Σήμερα 26 ετών, η Άνι συνεχίζει να βλέπει πορνό, δεν το εκλαμβάνει όμως ως εγχειρίδιο για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται στο κρεβάτι. Σκέφτεται μάλιστα να σταματήσει να αποτριχώνει τα γεννητικά της όργανα. |
Archives
April 2024
|