Το να μπορείτε να συγχωρείτε και να αφήνετε πίσω όλα όσα έχουν συμβεί αποτελεί ένα κρίσιμο κομμάτι των σχέσεων, καθώς η συγχώρεση αποτελεί και έναν τρόπο να διατηρείστε συναισθηματικά αλλά και σωματικά υγιείς.
0 Comments
Διαφορετική είναι η αντίδραση του ανδρικού από τον γυναικείο οργανισμό όσον αφορά στο αλκοόλ. Όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Κουντουράς, παθολόγος – ηπατολόγος, μιλώντας στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» και τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, δύο είναι οι λόγοι διαφορετικής αντίδρασης ανδρών και γυναικών στο αλκοόλ. Αρχικά, οι γυναίκες έχουν λιγότερο νερό από τους άνδρες στο σώμα τους «και το αλκοόλ κατανέμεται κυρίως στο νερό που έχουμε πάνω μας και όχι στο λίπος», και δεύτερον «έχουν λιγότερη δραστικότητα των ενζύμων που αδρανοποιούν το αλκοόλ» «Εξ ορισμού και από γονίδιο οι γυναίκες θα πρέπει να πίνουν λιγότερο από τους άντρες», λέει ο κ. Κουντουράς, τονίζοντας ότι αν μια γυναίκα πιει το ίδιο με έναν άνδρα είναι πιο εύκολο να μεθύσει, αφού έχει στο αίμα της μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ. Ενώ ορισμένοι άνθρωποι φαίνεται πως διατηρούν σχεδόν αβίαστα την σιλουέτα τους σε σύγκριση με άλλους, υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που έχουν αποδειχθεί ότι μπορούν να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε το βάρος μας στα επιθυμητά πλαίσια. Μερικές από τις καλύτερες διατροφικές συνήθειες που μπορείτε να εξασκείτε καθημερινά για να δείτε πιο άμεσα αποτελέσματα, περιλαμβάνουν: Μην αγνοείτε την πείνα σας Για να καταφέρετε να αδυνατίσετε αλλά και να διατηρήσετε την σιλουέτα σας είναι σημαντικό να μην παραλείπετε γεύματα αλλά και να μην περιορίζεστε σε ακραίο βαθμό. Όταν τρώμε τακτικά, δίνουμε στο σώμα μας μια σταθερή ροή καυσίμου. Όταν παραλείπουμε γεύματα, είναι πιο πιθανό να εμφανιστούμε στο επόμενο γεύμα πολύ πεινασμένοι. Μοιραία θα μας είναι πολύ δύσκολο να περιορίσουμε την ποσότητα που θα καταναλώσουμε, καθιστώντας την απώλεια βάρους μια πολύ δύσκολη πρόκληση. Εάν διαπιστώνετε ότι έχετε την τάση να πεινάτε περισσότερο τις βραδινές ώρες, ίσως θα πρέπει να ελέγξετε τις μερίδες και την συχνότητα με την οποία τρώτε στην διάρκεια της ημέρας. Εστιάστε μόνο στο φαγητό σας Είναι σημαντικό αντί να περιορίζεστε να καταναλώνετε τα γεύματά σας προσεκτικά, εστιάζοντας μόνο σε αυτά. Αφήστε τις αισθήσεις να εμπλακούν και αποκλείστε τυχόν αντιπερισπασμούς. Όταν τρώτε προσεκτικά, θα σας είναι πολύ πιο εύκολο να σταματήσετε να τρώτε μόλις αισθανθείτε ότι χορτάσατε. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της υπερκατανάλωσης φαγητού αλλά της κατανάλωσης πολλών περιττών θερμίδων. Με την επίγνωση, η διατροφική εμπειρία γίνεται πιο ουδέτερη και λιγότερο φορτισμένη για να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος και μια υγιή σχέση με το φαγητό. Εάν δυσκολεύεστε να παραμείνετε παρόντες ενώ τρώτε, ξεκινήστε κλείνοντας την τηλεόραση και αφήνοντας το τηλέφωνό σας κάτω. Η σιλουέτα «απαιτεί» ισορροπία Τα ισορροπημένα γεύματα εντείνουν το αίσθημα κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ένα ισορροπημένο γεύμα αποτελείται από έναν συνδυασμό και των τριών μακροθρεπτικών συστατικών και μια ποικιλία ομάδων τροφίμων: πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη. Ένα ισορροπημένο γεύμα θα περιέχει φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σχετικά χαμηλά σε θερμίδες για να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι διατηρώντας παράλληλα ένα υγιές βάρος. Οι μέρες που οι γονείς ντρέπονταν να μιλήσουν για το σεξ στα παιδιά τους έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.20/3/2022 Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση πρέπει να ξεκινά. Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν το σώμα τους και βάσει αυτής της γνώσης, να ενδυναμώνουν και να αποφεύγουν πράξεις και πρακτικές που μπορεί να αποδειχθούν επισφαλείς για την υγεία και τη ζωή τους. Και όμως οι γονείς αρνούμαστε να αναλάβουμε αυτόν τον σπουδαίο ρόλο… και όχι αναίτια. Η ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος, Ξένια Παρασκευοπούλου, μίλησε στο MEGA και στην εκπομπή: «’Ολα για τη Ζωή μας» για το πότε οι γονείς θα πρέπει να μιλήσουν στα παιδιά τους για πρώτη φορά για το σεξ και με ποιόν τρόπο θα πρέπει να γίνει η προσέγγιση του θέματος. Ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί τους γονείς είναι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Πότε πρέπει ο γονέας να μιλήσει για πρώτη φορά στο παιδί του; Ποια είναι η ιδανική στιγμή «Είναι ιδανική στιγμή όταν το ίδιο το παιδί θα μας κάνει την ερώτηση, ωστόσο ο γενικός κανόνας λέει ότι όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο, για να μπορέσουμε και εμείς να κερδίσουμε και χρόνο για να δίνουμε περισσότερες πληροφορίες στο παιδί, αλλά και να δημιουργήσουμε ένα καλό κλίμα και ένα κώδικα επικοινωνίας με το παιδί. Είναι σημαντικό οι γονείς να είμαστε ειλικρινείς και σαφείς γύρω από αυτά τα θέματα», ανέφερε αρχική κ. Παρασκευοπούλου. «Πάντα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν την ηλικία του παιδιού, καθώς και τη συναισθηματική και γνωστική του ανάπτυξη, δηλαδή το επίπεδο που έχει φτάσει το παιδί γνωστικά. Για παράδειγμα σε ένα παιδί μικρής ηλικίας, κάπου 2- 3 ετών, τα παιδιά αρχίζουν και γνωρίζουν το σώμα τους, βλέπουν τις διαφορές των κοριτσιών και των αγοριών, πώς διαφοροποιείται το σώμα στους ενήλικες, και στα παιδιά, είναι μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία, για να ξεκινήσουμε να θίγουμε αυτό το θέμα. Για το τί σημαίνει το σώμα, πώς διαφέρουν τα δύο φύλα, ότι το σώμα είναι δικό μας, ποιους επιτρέπουμε να μας αγγίζουν και κάτω από ποιες συνθήκες», συμπλήρωσε. Με απόλυτη ειλικρίνεια Προς την εφηβεία, η συζήτηση αλλάζει καθώς προστίθενται οι βιολογικές ανάγκες, οι αλλαγές στο σώμα αλλά και συναισθηματικές. Εκεί έχοντας χτίσει ένα περιβάλλον από μικρή ηλικία, ξεκινά η συζήτηση. Οι γονείς θα πρέπει να είναι πολύ καλά ενημερωμένοι, οι εποχές έχουν αλλάξει και θα πρέπει να γνωρίζουν εξαρχής τί θα πρέπει να θίξουν και με ποιόν τρόπο. Πάλι όμως, απόλυτα ειλικρινείς και με αλήθειες. Τα λάθη των γονιών Το συνηθέστερο λάθος των γονιών είναι, εάν το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης είναι ένα θέμα ταμπού, και οι γονείς σκέφτονται ότι με το που θα γίνει η συζήτηση θα «χαθεί» ο ρόλος του γονέα. Κάποιοι νιώθουν ενοχές, νιώθουν άβολα, αμήχανα. Εκεί είναι που συνήθως το χάνουν οι γονείς, φοβούνται, ντρέπονται. Οι γονείς πρέπει να είναι σίγουροι, καλό θα ήταν το παιδί να ενημερωθεί πρώτα από τους γονείς για το παιδί και έπειτα από τους φίλους ή το διαδίκτυο», σχολίασε η κ. Παρασκευοπούλου. Ένας bodybuilder με έδρα το Λος Άντζελες χρεώνει την ογκώδη σωματική του διάπλαση σε μια καθημερινή διατροφή με μοσχαρίσιο εγκέφαλο και ωμά κρέατα Mox PlayerΟ Weam Breiche – ο οποίος έχει περιγραφεί από τους θαυμαστές ως “Wolverine της πραγματικής ζωής” – είπε ότι αισθάνεται καλύτερα από ποτέ αφού υιοθέτησε μια δίαιτα διαφορετική από τους υπόλοιπους. Ο 31χρονος λέει ότι περίπου το 90% της διατροφής του αποτελείται από ωμό κρέας, το οποίο ισχυρίζεται ότι μπορεί «να αναστρέψει τον διαβήτη, την αρτηριακή πίεση, τις καρδιακές παθήσεις και πολλές αυτοάνοσες ασθένειες». «Διαβάζω αρκετά βιβλία για το ότι είμαι σαρκοφάγος αυτή τη στιγμή και δεν υπάρχουν επιπλοκές σε αυτή τη δίαιτα», δήλωσε ο Breiche. «Μπορεί να κινδυνεύετε από βακτηριακή μόλυνση, αλλά ένα υγιές έντερο είναι απολύτως ικανό να καταστρέψει τα επιβλαβή βακτήρια». Ανάμεσα σε όσα τρώει, ο Breiche επιλέγει συχνά και όρχεις ζώων! - 2:01Ο γκουρού της γυμναστικής είπε στην υπηρεσία ειδήσεων ότι είχε δοκιμάσει στο παρελθόν πολλές δίαιτες αφού «πάλεψε με διάφορα προβλήματα στο έντερό του». «Η χρήση της τουαλέτας ήταν ένας αγώνας για μένα έως ότου ξεκίνησα τη δίαιτά μου μόνο με κρέας», είπε ενθουσιασμένος. «Τώρα η πέψη μου είναι η βέλτιστη». Ο Breiche κατανάλωνε στο παρελθόν 2.400 θερμίδες την ημέρα, αλλά τώρα τρώει περισσότερες από 4.500 θερμίδες την ημέρα για να βοηθήσει στο χτίσιμο των μυών του. Πριν αλλάξει διατροφή ο bodybuilder έπινε συνήθως ένα smoothie με γάλα αμυγδάλου για πρωινό, πριν τρώει ζυμαρικά με μανιτάρια και σπανάκι για μεσημεριανό γεύμα. Το δείπνο θα μπορούσε να αποτελείται από διάφορα είδη φασολιών και λαχανικά. Τώρα, το πρωινό του Breiche είναι μισό κιλό ωμό βοδινό κρέας, το οποίο τοποθετεί σε ένα μπλέντερ με δύο κουταλάκια του γλυκού βούτυρο και ωμά αυγά. Για μεσημεριανό, σερβίρει στον εαυτό του δύο μοσχαρίσιους όρχεις, έναν μοσχαρίσιο εγκέφαλο, αρνίσιο συκώτι, μοσχαρίσια καρδιά, νεφρό βοείου κρέατος, μυελό των οστών βοείου κρέατος και ωμό βούτυρο. Ένας bodybuilder με έδρα το Λος Άντζελες χρεώνει την ογκώδη σωματική του διάπλαση σε μια καθημερινή διατροφή με μοσχαρίσιο εγκέφαλο και ωμά κρέατα Ο Weam Breiche – ο οποίος έχει περιγραφεί από τους θαυμαστές ως “Wolverine της πραγματικής ζωής” – είπε ότι αισθάνεται καλύτερα από ποτέ αφού υιοθέτησε μια δίαιτα διαφορετική από τους υπόλοιπους. Ο 31χρονος λέει ότι περίπου το 90% της διατροφής του αποτελείται από ωμό κρέας, το οποίο ισχυρίζεται ότι μπορεί «να αναστρέψει τον διαβήτη, την αρτηριακή πίεση, τις καρδιακές παθήσεις και πολλές αυτοάνοσες ασθένειες». «Διαβάζω αρκετά βιβλία για το ότι είμαι σαρκοφάγος αυτή τη στιγμή και δεν υπάρχουν επιπλοκές σε αυτή τη δίαιτα», δήλωσε ο Breiche. «Μπορεί να κινδυνεύετε από βακτηριακή μόλυνση, αλλά ένα υγιές έντερο είναι απολύτως ικανό να καταστρέψει τα επιβλαβή βακτήρια». Ανάμεσα σε όσα τρώει, ο Breiche επιλέγει συχνά και όρχεις ζώων! Ο γκουρού της γυμναστικής είπε στην υπηρεσία ειδήσεων ότι είχε δοκιμάσει στο παρελθόν πολλές δίαιτες αφού «πάλεψε με διάφορα προβλήματα στο έντερό του». «Η χρήση της τουαλέτας ήταν ένας αγώνας για μένα έως ότου ξεκίνησα τη δίαιτά μου μόνο με κρέας», είπε ενθουσιασμένος. «Τώρα η πέψη μου είναι η βέλτιστη». Ο Breiche κατανάλωνε στο παρελθόν 2.400 θερμίδες την ημέρα, αλλά τώρα τρώει περισσότερες από 4.500 θερμίδες την ημέρα για να βοηθήσει στο χτίσιμο των μυών του. Πριν αλλάξει διατροφή ο bodybuilder έπινε συνήθως ένα smoothie με γάλα αμυγδάλου για πρωινό, πριν τρώει ζυμαρικά με μανιτάρια και σπανάκι για μεσημεριανό γεύμα. Το δείπνο θα μπορούσε να αποτελείται από διάφορα είδη φασολιών και λαχανικά. Τώρα, το πρωινό του Breiche είναι μισό κιλό ωμό βοδινό κρέας, το οποίο τοποθετεί σε ένα μπλέντερ με δύο κουταλάκια του γλυκού βούτυρο και ωμά αυγά. Για μεσημεριανό, σερβίρει στον εαυτό του δύο μοσχαρίσιους όρχεις, έναν μοσχαρίσιο εγκέφαλο, αρνίσιο συκώτι, μοσχαρίσια καρδιά, νεφρό βοείου κρέατος, μυελό των οστών βοείου κρέατος και ωμό βούτυρο. Την ώρα του δείπνου, ο Brieche τρώει ωμές φέτες μπριζόλας, τις οποίες μερικές φορές συνδυάζει με ένα ρόφημα πρωτεΐνης. Ο bodybuilder αποδίδει επίσης τη φυσική του κατάσταση στις συχνές προπονήσεις, λέγοντας ότι πηγαίνει στο γυμναστήριο επτά φορές την εβδομάδα Την ώρα του δείπνου, ο Brieche τρώει ωμές φέτες μπριζόλας, τις οποίες μερικές φορές συνδυάζει με ένα ρόφημα πρωτεΐνης. Το έχουμε ξαναπεί ότι η υγεία του εντέρου επηρεάζει την υγεία του εγκεφάλου μας και ότι υπάρχουν τροφές που επιδρούν είτε θετικά είτε αρνητικά στην ψυχική μας υγεία.
Πολλά και διαφορετικά τα οφέλη για την υγεία μας όταν καταναλώνουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο17/3/2022 Κοινή συμβουλή προς τα άτομα που έχουν το νου τους στα κιλά τους ή θέλουν να τρώνε πιο υγιεινά είναι το να προσέχουν την ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιούν κατά το μαγείρεμα. Όμως, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του iatropedia.gr, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να κόψουμε εντελώς το λάδι από τη διατροφή μας. Αυτό συμβαίνει επειδή ιδιαίτερα το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ελαιολάδου, ιδίως έξτρα παρθένου ελαιολάδου (extra virgin olive oil – EVOO), μπορεί να έχει πολλά και διαφορετικά οφέλη για την υγεία μας. Για παράδειγμα, η ισπανική μελέτη Predimed (η μεγαλύτερη τυχαιοποιημένη δοκιμή ελέγχου που έγινε ποτέ για τη μεσογειακή διατροφή) έδειξε ότι οι γυναίκες που ακολουθούσαν μεσογειακή διατροφή με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είχαν 62% χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού σε σύγκριση με γυναίκες που έκαναν δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά. Οι ειδικοί έχουν αναλύσει πολλαπλές επιστημονικές μελέτες που εξετάζουν τη μεσογειακή διατροφή και την επίδρασή της στις χρόνιες παθήσεις. Καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ένας κύριος λόγος που προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Υπάρχουν επίσης στοιχεία ότι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να προστατεύει από το διαβήτη τύπου 2 και πιθανώς ακόμη και από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Πού υπερέχει το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από άλλα είδη μαγειρικού λαδιού; Η απάντηση βρίσκεται στη σύνθεσή του. Εκτός από το λίπος του, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο περιέχει και πολλές φυσικές ουσίες, όπως πολυφαινόλες. Οι πολυφαινόλες εμφανίζονται φυσικά στα φυτά και έχουν συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων και γνωστικών διαταραχών. Μελέτες φαίνεται επίσης να δείχνουν ότι ένας κύριος λόγος για τον οποίο το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι ευεργετικό για την υγεία μας είναι λόγω των πολυφαινολών που περιέχει. Οι πολυφαινόλες πιστεύεται ότι έχουν πολλά οφέλη για τον οργανισμό, όπως η βελτίωση του μικροβιώματος του εντέρου. Έρευνες δείχνουν ότι οι πολυφαινόλες στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Όταν οι ερευνητές αφαίρεσαν τις πολυφαινόλες από αυτό, διαπίστωσαν ότι δεν είχε πια τις ίδιες προστατευτικές ιδιότητες για την καρδιά από ασθένειες. Πιστεύεται ότι ένα από τα οφέλη του EVOO για την υγεία της καρδιάς είναι επειδή οι πολυφαινόλες του εμποδίζουν την οξείδωση της χοληστερόλης. Όταν η χοληστερόλη αντιδρά με το οξυγόνο και οξειδώνεται, καταστρέφει τα αιμοφόρα αγγεία. Ο λόγος που το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο περιέχει τόσο υψηλά επίπεδα πολυφαινολών είναι επειδή παράγεται με απλή σύνθλιψη ελιών. Πιο επεξεργασμένες εκδόσεις ελαιολάδου (όπως ελαφρύ ελαιόλαδο ή πάστες ελιάς) δεν περιέχουν τόσο πολλές από αυτές τις πολυφαινόλες. Αυτό συμβαίνει διότι για να δημιουργηθούν απαιτείται περισσότερη επεξεργασία, με αποτέλεσμα να χάνονται οι περισσότερες πολυφαινόλες. Άλλα μαγειρικά έλαια Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα μαγειρικά έλαια, όπως το ηλιέλαιο, παρασκευάζονται από σπόρους. Οι σπόροι είναι πολύ δύσκολο να εξαχθούν από το λάδι, επομένως πρέπει να θερμανθούν και να εξαχθεί το λάδι με διαλύτες. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες από τις πολυφαινόλες στους σπόρους χάνονται κατά την παραγωγή του ελαίου. Υπάρχουν ενδείξεις ότι το κραμβέλαιο (canola oil) είναι μια υγιής εναλλακτική λύση για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Αν και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι το ωμό κραμβέλαιο (που σημαίνει ότι δεν έχει θερμανθεί κατά το μαγείρεμα) μπορεί να μειώσει προσωρινά τα επίπεδα χοληστερόλης, δεν υπάρχουν προς το παρόν στοιχεία ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών που σχετίζονται με την υψηλή χοληστερόλη, όπως οι καρδιακές παθήσεις. Ο ρόλος της οξείδωσης των ελαίων στο τηγάνισμα Όταν ένα λάδι θερμαίνεται σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, αντιδρά με το οξυγόνο του αέρα, προκαλώντας τη διάσπαση του λίπους στο λάδι. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό επιβλαβών ουσιών που ερεθίζουν τα μάτια, ακόμη και καρκινογόνων. Το κραμβέλαιο είναι ιδιαίτερα επιρρεπές σε αυτήν τη διαδικασία (που ονομάζεται οξείδωση), ειδικά όταν χρησιμοποιείται επανειλημμένα για τηγάνισμα. Οι πολυφαινόλες βοηθούν στην πρόληψη της οξείδωσης των λιπών και έτσι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παραμένει σταθερό ακόμα και όταν χρησιμοποιείται στις θερμοκρασίες για βαθύ τηγάνισμα τροφίμων. Επειδή το κραμβέλαιο και άλλα έλαια, όπως το ηλιέλαιο, περιέχουν χαμηλότερα επίπεδα πολυφαινολών, τα λίπη δεν προστατεύονται τόσο καλά από τη διάσπαση κατά το μαγείρεμα. Ένας άλλος σημαντικός λόγος για τη σταθερότητα του EVOO είναι ότι ο κύριος τύπος λίπους του είναι τα μονοακόρεστα λίπη. Αυτό είναι ένα υγιές λίπος και αρκετά ανθεκτικό στην οξείδωση. Το μονοακόρεστο λίπος είναι επίσης ο κύριος τύπος λίπους στο κραμβέλαιο. Όμως, σε αντίθεση με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το κραμβέλαιο περιέχει επίσης αρκετά υψηλά επίπεδα ενός πολυακόρεστου λίπους που ονομάζεται άλφα-λινολενικό οξύ. Αυτό δεν είναι πολύ σταθερό και είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίον η υπερβολική θέρμανση του κραμβελαίου δεν είναι καλή ιδέα. Το λάδι καρύδας συχνά υποστηρίζεται ως υγιεινό λάδι για χρήση. Αλλά το λάδι καρύδας περιέχει υψηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών, τα οποία μπορεί να αυξήσουν σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL ή «κακή» χοληστερόλη). Η αυξημένη χοληστερόλη LDL συνδέεται με καρδιαγγειακές παθήσεις και υπάρχουν ενδείξεις ότι το κορεσμένο λίπος στο λάδι καρύδας αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Συμπερασματικά Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο φαίνεται να είναι πολύ πιο αποτελεσματικό όταν καταναλώνεται ως μέρος μιας μεσογειακής διατροφής, η οποία είναι συνήθως υψηλή σε λαχανικά, φρούτα, όσπρια, δημητριακά, ψάρια και ελαιόλαδο. Αυτό οφείλεται πιθανώς στο ότι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και οι ευεργετικές του πολυφαινόλες αλληλεπιδρούν με άλλα τρόφιμα, όπως τα λαχανικά, που καταναλώνονται ως μέρος αυτής της διατροφής. Η μεσογειακή διατροφή συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο για πολλές χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, των καρδιαγγειακών παθήσεων και της νόσου Αλτσχάιμερ. O Άκης έδωσε στην δημοσιότητα την συνταγή του χαλβά με στραγάλια που έφαγε ο Μητσοτάκης στην Τουρκία16/3/2022 |
Archives
April 2024
|