Παρουσιάσεις, ταινία, φωτογραφική έκθεση και γευσιγνωσία από το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων17/1/2017 Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής πραγματοποιεί εκδήλωση με τίτλο «Διαδρομές στις γεύσεις της κυπριακής μεσογειακής διατροφής». Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα, με σύντομης διάρκειας παρουσιάσεις, πρώτη προβολή ταινίας, εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης και γευσιγνωσία παραδοσιακών προϊόντων, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει γνωστικά, οπτικά και γευστικά διάφορες πτυχές της κυπριακής παραδοσιακής διατροφής, ως τοπικής παραλλαγής της μεσογειακής διατροφής. Οι παρουσιάσεις αφορούν τη διαχρονική εξέλιξη της κυπριακής παραδοσιακής διατροφής, την προβάλλουν ως αντικείμενο ιστορικής έρευνας, καθώς και ως συστατικό στοιχείο της ψηφιακής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου. Η Δρ. Νάσα Παταπίου θα δώσει διάλεξη με θέμα «Κυπριακά παραδοσιακά προϊόντα και ιστορικές πηγές» και η Νίκη Καυκαλιά θα παρουσιάσει το θέμα «Αγρός: Εμβληματική κοινότητα-Μεσογειακή Διατροφή». Θα παρουσιαστούν, επίσης, τα αποτελέσματα τριών προγραμμάτων του Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής, τα οποία υλοποιήθηκαν το 2016. Τα αποτελέσματα των προγραμμάτων «Τροφές των χωριών Ακακίου και Κοκκινοτριμιθάς: Λαογραφική Έρευνα» και «Σύγχρονες προσεγγίσεις στον παραδοσιακό πολιτισμό: Ψηφιακή περιδιάβαση στην κυπριακή κουζίνα του χθες» θα συνοψιστούν από τις συνεργάτιδες του Μουσείου, Κυριακή Παντελή και Πετρούλα Χατζηττοφή αντίστοιχα. Οι δραστηριότητες του τρίτου προγράμματος, με τίτλο «Γεύσεις παραδοσιακής κληρονομιάς: Γαστρονομικοί περίπατοι στα μονοπάτια της Μεσογειακής Διατροφής», θα προβληθούν μέσα από την ταινία «Σίτος - οίνος - έλαιον, το τρίγωνο της ζωής» (διάρκεια 20΄, σενάριο: Φλωρεντία Κυθραιώτου, σκηνοθεσία: Μιχάλης Γεωργιάδης), καθώς και μέσα από ομότιτλη φωτογραφική έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει περιήγηση στη φωτογραφική έκθεση, καθώς και δεξίωση με παραδοσιακά προϊόντα της κοινότητας Αγρού.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Goethe Institut, Μάρκου Δράκου 21, Λευκωσία), στις 25 Ιανουαρίου 2017, στις 6:00μ.μ. και η φωτογραφική έκθεση θα παραμείνει ανοικτή στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2017, κατά τις ώρες 10:00π.μ.-2.00μ.μ. Πληροφορίες: http://foodmuseum.cs.ucy.ac.cy/web/guest/news
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
May 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|