Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. ΥΛΙΚΑ
ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Αφού πλύνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνουμε και τα σωτάρουμε μέχρι να ροδίσουν σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο της συνταγής μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμυδάκι μας, το σκόρδο, την κανέλα και το γαρύφαλο και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας αρπάξουν. Μετά προσθέτουμε το κρασάκι μας, τις ντομάτες και τον ντοματοπελτέ μας και αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ωρίτσα. Τρυπάμε τα μπουτάκια με μια πιρούνα για να δούμε αν είναι ψημένα και όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τις χυλοπίτες μας για περίπου δέκα λεπτά. Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα. Καταπληκτικό φαγητό Κυριακής που συνοδεύεται όμορφα με ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί, πράσινη σαλάτα , φρεσκοζυμωμένο ψωμί και καλή διάθεση. Καλή σας όρεξη!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|