Μια παραλλαγή της σούπας βελουτέ που η μανούλα μου τη φτιάχνει με ότι λαχανικό και χορταρικό βρίσκεται εκείνη τη στιγμή στο ψυγείο. Η συνταγή είναι πάρα πολύ υγιεινή και θρεπτική ενώ είναι ιδανική σε περίοδο δίαιτας ή αποτοξίνωσης όπως για παράδειγμα αυτή τη περίοδο που λόγω εορτών έχουμε όλοι παραφάει. ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και μεσαία κομμένα 200 γρ. λάχανο μεσαία κομμένο 2 πράσα ψιλοκομμένα 1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη και μεσαία κομμένη (προαιρετικά) 1 σκελίδα σκόρδο 1-2 ντομάτες προαιρετικά 2 σέλινα μεσαία κομμένα Μισό ποτήρι λευκό κρασί(προαιρετικά) 1 λίτρο ζωμός λαχανικών Λίγο ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 1. Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. 2. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και όλα τα λαχανικά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα τα κρεμμύδια. 3.Ρίχνουμε το κρασί μας( αν θα βάλουμε) και ανακατεύουμε 4.Ρίχνουμε το ζωμό μας και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να αρχίσει η σούπα μας να βράζει. 5. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για ακόμη 20-25λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. 6.Βγάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και τη ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με λίγο ζουμί από τη σούπα για να γίνουν βελουτέ. 7. Σερβίρουμε ρίχνοντας λίγο αλάτι και πιπέρι. Η σουπίτσα μας είναι έτοιμη. Καλή σας όρεξη. Μπορούμε να φτιάξουμε αυτή τη συνταγή με άλλο συνδυασμό λαχανικών για να αποκτήσει κάθε φορά διαφορετική γεύση. Στο σερβίρισμα μπορούμε αν δεν είμαστε σε αυστηρότατη δίαιτα να προσθέσουμε και λίγη κρέμα γάλακτος και κρουτόν . Εγώ στο δικό μου πιάτο αντί κρέμα γάλακτος βάζω ένα κουτάλι γιαούρτι βελουτέ με χαμηλά λιπαρά και την απολαμβάνω εξίσου.
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|