Χωρίς υπερβολή στο σπίτι μου σχεδόν κάθε βδομάδα φτιάχνουμε και μια φανουρόπιτα που ‘χουμε για κάποιο λόγο τάξει του Αγίου και Αυτός με τη σειρά του ποτέ δεν μας εγκαταλείπει. .
Συνήθως η γιαγιά μου την έφτιαχνε Πέμπτη, αλλά εμείς δεν έχουμε σταθερή ημέρα και την ψήνουμε όποτε νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Άγιό μας και να τον παρακαλέσουμε να μας φανερώσει κάτι που έχουμε ανάγκη. ΥΛΙΚΑ 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουταλάκι κανέλλα 1 μπέικιν 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό 3/4 φλιτζάνι τσαγιού πορτοκαλάδα ελάχιστη σόδα ξύσμα λεμονιού – πορτοκαλιού ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ για λίγα λεπτά και μετά βάζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί νούμερο 30 και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45΄ λεπτά ή έως ότου βγει καθαρό το μαχαίρι. Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη. Κατά τη διάρκεια της παρασκευής η γιαγιά μου έλεγε και τη σχετική ευχή και στο τέλος ζητούσε από το Θεό να συγχωρήσει τις αμαρτίες της μητέρας του Αγίου Φανουρίου, για να ευχαριστήσει τον αγαπημένο Άγιο της οικογένειας μου.
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|