Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Όταν περνούσαν οι γιορτές των Χριστουγέννων στο πρώτο κυριακάτικο τραπέζι της γιαγιάς, το κυρίως πιάτο ήταν πάντα ψάρι, γιατί όπως έλεγε το στομάχι μας έπρεπε να αποτοξινωθεί από το πολύ κρέας των προηγούμενων ημερών. Και έτσι έφτιαχνε αυτά τα νοστιμότατα φιλέτα ψαριού που φτιάχνω και εγώ τώρα στα παιδιά μου. ΥΛΙΚΑ
10 φιλέτα ψαριού γλώσσας χυμό φρέσκου λεμονιού 10 φέτες φρέσκιας ντομάτας μαϊντανό ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Πλένουμε τα φιλέτα μας καλά, στραγγίζουμε και στη συνέχεια αλατίζουμε. Τοποθετούμε τα κομμάτια ψαριού στο κατάλληλο ταψί και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και το πιπέρι. Βάζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι μια ροδέλα ντομάτας και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και λίγο ακόμη αλάτι. Ψήνουμε τα ψάρια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Στα πρώτα 20 λεπτά ψήνουμε τα φιλέτα μας σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και για τα υπόλοιπα 15 λεπτά τα αφήνουμε να ψηθούν ξεσκέπαστα. Νοστιμότατη και υγιεινή πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι που συνοδεύεται καταπληκτικά με σπιτική πατατοσαλάτα και φρεσκοζυμωμένο ψωμί.
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|