Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά της μητέρας μου, το κλασικό της γιουβέτσι με κοτόπουλο. Δοκιμάστε το, θα το λατρέψουν όλοι. Ιδανικό για κυριακάτικα μεσημεριανά τραπέζια. ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες) 1 φλ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 καρότα τριμμένα 1 φλ. κόκκινο κρασί 2 φλ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας 1 ζωμό κότας 4-5 κόκκοι μπαχάρι 200 γρ. κριθαράκι χοντρό ½ φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο για 5΄-6΄, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το σκεύος, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε στη συνέχεια το καρότο και ανακατεύουμε για 2΄. Μεταφέρουμε και πάλι το κοτόπουλο στο σκεύος και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε στη συνέχεια τον χυμό ντομάτας, τη μερίδα του ζωμού, το μπαχάρι και 1½ λίτρο νερό. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, βράζουμε για 5΄ περίπου και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 30΄. Ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 30΄ ακόμη. Στα τελευταία 10΄ του χρόνου ψησίματος πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό. Συνοδεύεται με πράσινη δροσερή σαλάτα, φρεσκοζυμωμένο φωμάκι και ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί. Απολαύστε το!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|