Πόσο κρέας ! Τέλος η Κυριακοδευτέρα του Πάσχα. Αυτή τη Κυριακή μαγειρεύουμε ψαράκι στο φούρνο όπως το φτιάχνει η μανούλα μου και θυμηθείτε με καταπληκτικό! ΥΛΙΚΑ
1 µεγάλο καθαρισµένο λαβράκι ή τσιπούρα ότι προτιμάτε ½ φλ. άσπρο, ξηρό κρασί, ½ χυμό φρέσκου λεμονιού 6 µέτριες πατάτες, 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο καλής ποιότητος απαραιτήτως 1 κουταλιά θυµάρι ή ψιλοκοµµένα φυλλαράκια ρίγανης 2-3 λεπτά φετάκια (ροδέλες) λεµόνι, 1 µεγάλη φρέσκια ντοµάτα σε ροδέλες, αλάτι, πιπέρι. ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Βήμα 1: Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε το ψάρι και το βάζουμε σε ένα purex Βήμα 2: Σχηματίζουμε 3-4 διαγώνιες χαρακιές µε ένα µαχαιράκι σε κάθε πλευρά του, και περιχύνουμε µε το µισό κρασί και το λεµόνι. Αλατίζουμε. Βήμα 3: Προθερµαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Βήμα 4: Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτά φετάκια Βήμα 5: Βάζουμε τις πατάτες μας σε μπολ, πασπαλίζουμε με το θυµάρι ή τη ρίγανη, και ραντίζουμε µε 2 κουταλιές περίπου ελαιόλαδο. Τις αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά τα μυρωδικά μας. Βήμα 6: Λαδώνουμε µε 1 κουταλιά ελαιόλαδο ένα πυρίµαχο ταψί και απλώνουμε µέσα τις πατάτες σε οµοιόµορφη στρώση. Βήμα 7: Ψήνουμε τις πατάτες για 25 λεπτά. Βήμα 8: Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο. Βήμα 9: Στραγγίζουμε το ψάρι και στην κοιλιά του βάζουμε κλωναράκια του θυµαριού ή της ρίγανης και τις ροδέλες του λεµονιού .Αλατοπιπερώνουμε. Βήμα 10: Απλώνουμε πάνω από τις πατάτες το ψάρι μας και το περιχύνουμε µε το υπόλοιπο κρασί (1/4 φλ.). Βήμα 11: Βάζουμε γύρω τις ροδέλες των ντοµατών, τις αλατοπιπερώνουμε, τα ραντίζουμε όλα µε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο, ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιµο για άλλα 20-30 λεπτά. Τέλειο φαγάκι και υγιεινό. Καλή μας όρεξη. Συνοδεύσετε το με ένα ποτηράκι παγωμένο λευκό κρασί!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|