Λαβράκι στο φούρνο με ζαρζαβατικά (τα λαχανικά όπως τα έλεγε η καλαμαρού μου) και αρώματα. Φτάνει κρέας. Τέλος σούβλες, κοκορέτσια και αρνιά. Αποτοξίνωση εδώ και τώρα ξεκινώντας με ένα υπέροχο και ολόφρεσκο λαβράκι στο φούρνο. ΥΛΙΚΑ
-Μεγάλο λαβράκι (περίπου 1 κιλό) -2 χρωματιστές πιπεριές -5 μανιτάρια αν θέλετε -3 πατάτες μέτριες -2 κρεμμύδια -2 σκελίδες σκόρδο -Ανάμικτα λαχανικά της αρεσκείας σας -Μαϊντανός -Ρίγανη -Ελαιόλαδο -Αλάτι -Πιπέρι ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Καθαρίζουμε καλά το ψάρι μας. Αλείφουμε το ψάρι με λίγο ελαιόλαδο και στο εσωτερικό του και αλατίζουμε. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και βάζουμε το μισό στο εσωτερικό της κοιλιάς. Ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό και βάζουμε λίγο στην κοιλιά μαζί με λίγη ρίγανη και προσθέτουμε πιπέρι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μας που έχουμε ήδη κόψει σε κομμάτια μαζί με τα κρεμμύδια μας και το υπόλοιπο σκόρδο. Βάζουμε το ψάρι σε ένα πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε γύρω του τα λαχανικά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη, πιπέρι, αλάτι, λίγο μαϊντανό και ελάχιστο νερό. Στο σκεύος προσθέτουμε και τις πατατούλες μας που έχουμε κόψει σε όποιο σχήμα και μέγεθος προτιμάμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για περίπου 20 με 30 λεπτά μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά και να πάρει χρώμα το ψάρι. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό, πασπαλίζοντας άμα θέλουμε με λίγο μαϊντανό. Υπέροχο. Ένα ποτηράκι λευκό παγωμένο κρασί και όλα τέλεια. Καλή μας όρεξη!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|