Υπέροχη, δροσερή, καλοκαιρινή σαλάτα που φτιάχνει η μητέρα μου γρήγορα και απλά. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε. ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 3 κόκκινες πιπεριές 1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά 2 πράσινες πιπεριές
1/2 φλυτζ λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 5 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μπαλσάμικο 1-2 σταγόνες σάλτσα τσίλι (προαιρετικά) αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι μερικά φυλλαράκια βασιλικού ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C. Ετοιμάζετε τις πιπεριές: Tις βάζετε ολόκληρες σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο, τις αλείφετε ελαφρά (με πινέλο) με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε για 40-45 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν. Τις βγάζετε, τις κλείνετε σε πλαστική σακούλα (π.χ. αυτή των σουπερμάρκετ) και τις αφήνετε να κρυώσουν. Τις καθαρίζετε από τη φλούδα κάτω από τρεχούμενο νερό, αφαιρείτε κοτσάνια και σπόρια και τις κόβετε κατά μήκος, σε λωρίδες 1,5-2 εκ. περίπου. Κάνετε τη βινεγκρέτ: Σε μπολ ή σέικερ κτυπάτε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, τη σάλτσα τσίλι, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρισμα: Βάζετε τις κομμένες πιπεριές σε πιατέλα και προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες και το σκόρδο. Aανακατεύετε, περιχύνετε με τη σάλτσα και προσθέτετε τα φύλλα βασιλικού.
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|