Μια συνταγή για ένα υπέροχο σουφλέ με σπανάκι και κρέμα τυριού. Απολαύστε και ως κυρίως πιάτο. Υπέροχο! ΥΛΙΚΑ
900 γρ. σπανάκι 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη [προαιρετικά] 2 κ.σ. βούτυρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 3 φλ. τσαγιού τυρί γκούντα ή τσένταρ τριμμένο 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα Αλάτι, πιπέρι ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Καθαρίζετε το σπανάκι, το κόβετε σε κομμάτια, το πλένετε και το στραγγίζετε.. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι, ή κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε και το σκόρδο (προαιρετικά) και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1/2 λ. Προσθέτετε το σπανάκι, το αλατίζετε, και μόλις «μαραθεί» σκεπάζετε το σκεύος σας και το αφήνετε να μαλακώσει πολύ καλά και να πιει τα υγρά του ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Μόλις είναι έτοιμο το κατεβάζετε από τη φωτιά να κρυώσει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ή βουτυρώνετε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος, στρογγυλό για σουφλέ.. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε τη κρέμα γάλακτος και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτετε τα 2 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά το τυρί. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε για 3 λ στην άκρη να μισοκρυώσει. Προσθέτετε στο σκεύος, με το χλιαρό πλέον σπανάκι, 1/2 φλ. από τη κρέμα τυριού και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε γρήγορα να ενσωματωθούν. Προσθέτετε σταδιακά την υπόλοιπη κρέμα τυριού, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αλατοπιπερώνετε μετά από δοκιμή και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο σκεύος σας και το πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 15 λ περίπου για να ψηθεί το σπανάκι. Το ξεσκεπάζετε από το αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 8-10 λ ακόμα ή μέχρι να ροδίσει το λιωμένο τυρί στην επιφάνεια. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 5 λ να «σταθεί» και σερβίρετε. Καλή σας όρεξη!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|