Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ. Τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Γεμιστά Κρεμμύδια
Τα πιο υπέροχα γεμιστά κρεμμύδια ever τα φτιάχνει η κυρία Βέρα. Δοκιμάστε τα και θα συμφωνήσετε χωρίς αμφιβολία μαζί μου. ΥΛΙΚΑ 1 κιλό μακρόστενα κρεμμύδια 3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1 ½ φλιτζ. ρύζι νυχάκι για γέμιση 1 ½ φλιτζ. τριμμένη ντομάτα φρέσκια 1 φλιτζ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο ½ φλιτζ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο ½ κ.γ. κύμινο σε σκόνη Αλάτι και πιπέρι ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα χαράζουμε κατά μήκος ώστε να μπορούν να βγουν πιο εύκολα τα φύλλα τους. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει και ζεματάμε τα κρεμμύδια για 2-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά, ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε. Παίρνουμε ένα κρεμμύδι τη φορά και βγάζουμε μία-μία τις στρώσεις των φύλλων του. Κρατάμε τα πιο σφιχτά εσωτερικά φύλλα και τα ψιλοκόβουμε για να μπουν στη γέμιση. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα ωμά κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα ζεματισμένα και κομμένα εσωτερικά φύλλα των κρεμμυδιών. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Ανακατεύουμε μέσα τις ντομάτες. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το υγρό τους. Βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τα βότανα, το κύμινο και αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση. Λαδώνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα. Παίρνουμε ένα κουταλάκι γέμιση κάθε φορά και γεμίζουμε κάθε φύλλο κρεμμυδιού. Τυλίγουμε από την μακριά πλευρά, πιέζοντας τη μία πλευρά πάνω από την άλλη για να κλείσει. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τοποθετούμε τα κρεμμύδια δίπλα-δίπλα πολύ σφιχτά μέσα στην κατσαρόλα. Κάνουμε και δεύτερη στρώση εάν χρειαστεί. Προσθέτουμε αρκετό νερό ώστε να φτάσει μέχρι τη μέση του περιεχομένου της κατσαρόλας και τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω για να μην ανοίξουν τα κρεμμύδια. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε. Απλά θεϊκό!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|