Το κουνουπίδι ακόμη και αν δεν σας αρέσει όταν είναι μαγειρεμένο στο φούρνο με τυριά και με κρέμα όπως το φτιάχνει η μητέρα μου είναι απλά καταπληκτικό! ΥΛΙΚΑ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Καθαρίζουμε το κουνουπίδι μας καλά και κρατάμε μόνο τις φουντίτσες του. Βράζουμε για λίγο σε ελαφρά αλατισμένο νερό. Δεν πρέπει να το αφήσουμε να πολυβράσει, Στη συνέχεια το στραγγίσουμε. Το βάζουμε σε σουρωτήρι και το πιέζουμε λίγο, για να αφαιρέσουμε όσο πιο πολλά υγρά μπορούμε. Βράζουμε σε μεσαία κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κορν φλαουρ, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας κολλήσει. Μόλις πήξει η κρέμα μας κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε τους κρόκους στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε και βάζουμε τελευταία τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Τέλος προσθέτουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Βουτυρώνουμε το σκεύος μας και στρώνουμε το μείγμα μας. Σκορπίζουμε επάνω, μερικά κομματάκια βουτύρου. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα! Δοκιμάστε το κουνουπίδι ογκρατέν της Βάβας και θα γλείφετε τα δάκτυλα σας.
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|