Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Το απόλυτο αγαπημένο της οικογένειας, ο τραχανάς που φτιάχνει η μανούλα μου είναι ο πιο νόστιμος που δοκιμάσατε ποτέ. Τον λατρεύουν και τα παιδιά μου που τρώνε μόνο τον τραχανά που φτιάχνει η γιαγιά. ΥΛΙΚΑ
400 γρ τραχανά ξινό (σπιτικό ) 1 μεγάλο χαλούμι χωριάτικο κομμένο σε κύβους ¾ λίτρου φρέσκο γάλα 1 κύβο κότας Αλατοπίπερο (αν επιθυμείτε) ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Μουλιάζουμε τον τραχανά μας σε μια κούπα για 2-3 ώρες πριν το ψήσιμο. Στη συνέχεια τοποθετούμε την κατσαρόλα μας στη φωτιά με τον μουλιασμένο τραχανά, τον κύβο κότας και λίγο νερό ίσα που να τον σκεπάζει, και βράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας αρπάξει. Μόλις απορροφηθεί το νερό προσθέτουμε το γάλα μας και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να χυλώσει η σούπα μας. Προς το τέλος προσθέτουμε και τους κύβους χαλουμιού και ανακατεύουμε. Η μητέρα μου πάντα σερβίρει τον τραχανά με φρεσκοψημένα κρουτόν που φτιάχνει, πάντα της ώρας, από υπολείμματα χωριάτικου ψωμιού ( 2 -3 ημερών) που κόβει σε μικρά κομμάτια και ψήνει στο τηγάνι με λίγο λαδάκι ή βούτυρο. Αλατοπίπερο προσθέτει ο καθένας κατά προτίμηση. Η πιο λαχταριστή σούπα που έχω φάει ποτέ! Σας την συστήνω με χίλια. Τα παιδιά μου την τρώνε και για πρωϊνό!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|