Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Θέλει την ώρα του το συγκεκριμένο φαγάκι, αλλά αξίζει τον κόπο! Καλή επιτυχία! ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα) 4 μελιτζάνες φλάσκες 5-6 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες και βρασμένες 2 κρεμμύδια μεγάλα σε ροδέλες 1-2 σκελίδες σκόρδο 1 κονσέρβα μανιτάρια φέτες 2 κονσέρβες ντοματάκια ή 6-7 ντομάτες μεγαλούτσικες 1 ποτ. κόκκινο κρασί μπόλικο μαϊντανό αλάτι πιπέρι 1 πρέζα ζάχαρη Πάπρικα τριμμένη φρυγανιά ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Κόβουμε τις μελιτζάνες στα δύο και τις βάζουμε σε νερό κι αλάτι να ξεπικρίσουν 20'. Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες, τις αλείφουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε στο grill στους 220 μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και αδειάζουμε την ψύχα. Λιώνουμε τις πατάτες με το πιρούνι και τις αφήνουμε να περιμένουν (στο νερό για νοστιμιά έβαλα εκτός από αλάτι και πιπέρι). Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια έως ότου ροδίσουν, προσθέτουμε τα μανιτάρια, την ψύχα μελιτζάνας και το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί μας. Τέλος, προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μυρωδικά, εκτός από την πάπρικα και τη φρυγανιά. Αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να πιεί τα πολλά υγρά για 20'-25'. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα και από πάνω βάζουμε τη λιωμένη πατάτα, πασπαλίζουμε με φρυγανιά, για να κάνει ελαφριά κρούστα, και με πάπρικα για γεύση και χρώμα! Απλά καταπληκτικό και όσο περνά η ώρα το φαγητό αυτό γλυκαίνει και γίνεται ακόμη πιο νόστιμο. Tip: Μια άλλη εκδοχή αν δε νηστεύετε και το προτιμάτε πιο πικάντικο στις λιωμένες πατάτες προσθέτουμε 1 1/2 κ.σ. βιτάμ, λίγο γάλα και τριμμένη παρμεζάνα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και πιπέρι καγιέν. Τυρί βάζουμε όποιο άλλο κίτρινο έχουμε, θέμα προτίμησης. Καλή όρεξη!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|