Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Σπεσιαλιτέ της μητέρας μου που χαϊδευτικά όλοι την αποκαλούμε Βάβα, ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των παιδιών μου και πραγματικά ότι πιο αφράτο και γευστικό έχετε δοκιμάσει σε μπιφτέκι. ΥΛΙΚΑ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Αρχίζουμε μουλιάζοντας καλά σε μια λεκάνη τη φρυγανιά μας στο γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός της ρίγανης αφήνοντας τελευταίο τον κιμά και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για περίπου μία ωρίτσα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ρίγανη μας και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας στρογγυλά αλλά κάπως πομπέ ( η Βάβα λέει πως όταν πλάθεις τα μπιφτέκια σου πλακέ χάνουν τη γεύση τους και την αφράδα τους) και τα τοποθετούμε σε ειδικό αντικολλητικό ταψί. Πάνω στο κάθε μπιφτέκι μας βάζουμε μια μικρή δόση από το βούτυρο μας και στη συνέχεια ραντίζουμε με το χέρι μας τα μπιφτέκια μας με λίγο νερό θερμοκρασίας δωματίου. Εν τω μεταξύ έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας – ανάβουμε τη σχάρα του φούρνου- και ψήνουμε τα μπιφτέκια μας για περίπου μισή ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, δεν ξεχνάμε να γυρίζουμε τα μπιφτέκια μας για να ψηθούν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές. Η Βάβα τα σερβίρει πάντα με σπιτικό πουρέ ή φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες και μια υπέροχη ντοματοσαλάτα με φρέσκο κρεμμύδι και φέτα. Υπέροχο κυριακάτικο φαγητό που συνοδεύεται με κόκκινο κρασάκι, φρέσκο καρβέλι και πολλή καλή καρδιά!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|