Τέλειο πιάτο που τρώγεται και κρύο, στο σπίτι το λατρεύουμε. Εύκολη και γρήγορη συνταγή ιδανική για μεσημεριανό φαγητό και για χορτοφάγους. ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο 1 κρεμμύδι ξερό και 2 φρέσκα 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας ή 1 κουτί ντοματοχυμό 1 ματσάκι άνιθο 2-3 πατάτες 2-3 καρότα Ελαιόλαδο Λίγη ζάχαρη Αλάτι- Πιπέρι ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα στο μέγεθος που θέλουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια ενώ παράλληλα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταίνεται. Ρίχνουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια στη κατσαρόλα να τσιγαριστούν για περίπου 5 λεπτά. Τα ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ ή το ντοματοχυμό, τη ζάχαρη και νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν τα υλικά στη κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, αφού έχουμε ξεπλύνει τον αρακά και έχουμε ψιλοκόψει το άνιθο, τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με αλάτι-πιπέρι, συμπληρώνουμε νερό, αν χρειάζεται, και τα αφήνουμε να βράσουν για ακόμη 30 λεπτά περίπου. Έτοιμο το φαγητάκι μας. Δεν θέλει ιδιαίτερο ανακάτεμα για να μην διαλυθεί ο αρακάς. Συνοδεύεται καταπληκτικά με τυρί φέτα και ζυμωτό ψωμάκι. Καλή μας… όρεξη!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|