Ανοιξιάτικη σαλάτα με αβοκάντο και αυγά που στο σπίτι εμείς τα κορίτσια την απολαμβάνουμε και ως κυρίως πιάτο. Εύκολη, γρήγορη και χωρίς κακές θερμίδες. Δοκιμάστε την. ΥΛΙΚΑ
Σαλάτα: 3-4 βραστά αβγά, κομμένα στα τέσσερα ½ αβοκάντο, κομμένο σε φέτες 12 κόκκινα ντοματίνια, κομμένα στα δύο 5 φλ. μαρούλι (περίπου 1 κιλό), πλυμένα 3 κ.σ. κόκκινα κρεμμύδια Βινεγκρέτ: 2 κ.σ. ξύδι 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon ¼ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Αλάτι Φρέσκο πιπέρι ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Βράζουμε τα αβγά μας και στη συνέχεια τα βάζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό για 1 λεπτό. Ξεφλουδίζουμε, κόβουμε στα τέσσερα και αφήνουμε στην άκρη. Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το ξύδι, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, προσθέτουμε το μαρούλι, το αβοκάντο, την ντομάτα και το κρεμμύδι μας. Περιχύνουμε τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τα αβγά και σερβίρουμε. Κάποιες φορές προσθέτουμε αν θέλουμε και τόνο κονσέρβας σε νερό. Καταπληκτική σαλάτα για τα ζεστά μεσημέρια και πολύ χορταστική. Καλή μας όρεξη.
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|