Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Εύκολο, υγιεινό και πεντανόστιμο πιάτο, απόλυτα καλοκαιρινό για βραδιές δροσερές στη βεράντα με την οικογένεια και καλή παρέα. Οι πένες με ψητή ντομάτα είναι ένα πιάτο που φτιάχνω συχνά και τα παιδιά μου το λατρεύουν. ΥΛΙΚΑ
2 κιλά ώριμες ντομάτες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4 σκελίδες σκόρδο επίσης ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι 2 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη 1 κουταλιά βαλσάμικο ξύδι Αλάτι/ πιπέρι ½ φλιτζανιού ελαιόλαδο καλής ποιότητας Τριμμένη παρμεζάνα 1 πακέτο πέννες ή οποιοδήποτε ζυμαρικό προτιμάτε ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Χοντροκόβουμε τις ντομάτες μας και τις απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί. Προσθέτουμε στις ντομάτες μας το σκόρδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο - το πιπέρι μας να είναι φρεσκοαλεσμένο - καθώς και το ξύδι. Στη συνέχεια περιχύνουμε τα υλικά μας με το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να καραμελώσουν οι ντομάτες μας και να δέσει η σάλτσα μας. Εν τω μεταξύ βράζουμε τις πένες και μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα μας την ανακατεύουμε με τα ζεστά ζυμαρικά μας. Πασπαλίζουμε με τη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και συνοδεύουμε με ένα ποτήρι παγωμένο κρασάκι. Δοκιμάστε τη συνταγή αυτή και θα με θυμηθείτε!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|