Το πιάτο μας σήμερα είναι απλό, γευστικό και χορταστικό. Το χοιρινό κότσι είναι κομμάτι του πίσω ποδιού του χοιρινού, που θέλει αρκετή ώρα μαγειρέματος για να γίνει μαλακό. Η μητέρα μου το φτιάχνει με διάφορους τρόπους αλλά αυτός με την μπύρα είναι ένας από τους καλύτερους. Παραπέμπει σε γερμανικό μπυρομεζέ, και την συνταγή η μητέρα μου την πήρε από γερμανικό μπιστρό πριν από πάρα πολλά χρόνια.
ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες) 2 χοιρινά κότσια (1,5 κιλό) 2 πράσα (το πράσινο μέρος) 1 καρότο (κομμένο σε ροδέλες) 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο 4-5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες 2 φύλλα δάφνης 1 μπουκάλι μπίρα ( όποια σας αρέσει, γίνεται και μαύρη) αλάτι πιπέρι 2 κόκκοι μπαχάρι 3 γαρύφαλλα 2-3 κουταλιές της σούπας καπνιστή πάπρικα 2-3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C . Σε γάστρα πάντα) βάζουμε όλα τα λαχανικά (κομμένα ακανόνιστα, γιατί τα θέλουμε απλά για να δώσουν γεύση στο ζωμό και όχι για να τα σερβίρουμε). Πολτοποιούμε τα σκόρδα μαζί με τα μπαχαρικά και τη μουστάρδα και κάνουμε έναν πολτό με τον οποίο αλείφουμε το χοιρινό, το οποίο τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά. Αδειάζουμε την μπύρα στον πάτο, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 3 1/2 ώρες. Εάν θέλουμε η πέτσα του χοιρινού να γίνει τραγανή το βάζουμε στο τέλος στο γκρίλ για λίγα λεπτά. Το ζουμί του ταψιού, που είναι νόστιμο πολύ μπορούμε να το σουρώσουμε από τα λαχανικά και να το δέσουμε για να το σερβίρουμε μαζί με το κρέας. Αυτό γίνεται είτε χρησιμοποιώντας κορν φλάουρ είτε βράζοντας για περισσότερη ώρα, ώστε να συμπυκνωθεί και να δέσει, μοιάζοντας με σιρόπι. Συνήθως η μητέρα μου συνοδεύει αυτό το πιάτο με το γνωστό σιουκρούτ ή με σαλάτα φτιαγμένη με κραμπί και καρότο. Καλή μας όρεξη!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|