Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Κλασικό πιάτο κυριακάτικου τραπεζιού που το έφτιαχνε πολύ η μητέρα μου όταν τα παιδιά ήταν πιο μικρά, αλλά και τώρα. Όποτε το φτιάχνει στο σπίτι γίνεται πάρτυ! ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο 1 κιλό ανάμεικτα μανιτάρια 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 κουτ. σούπας μουστάρδα 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με μείγμα αρωματικών 2 κρόκους αυγών 125 ml γάλα 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ από 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Σοτάρετε το κοτόπουλο σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με τον πολτό σκόρδου, τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίξτε τη μουστάρδα διαλυμένη σε 4 κουταλιές νερό, αλατοπιπερώστε, προσθέστε 1 λίτρο νερό και μαγειρέψτε σε μέτρια ένταση για 50 λεπτά. Κόψτε τα μανιτάρια σε μικρότερα κομμάτια και σοτάρετε τα σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε τα και πασπαλίστε με τον άνηθο . Προσθέστε τα στην κατσαρόλα με το μαγειρεμένο κοτόπουλο. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γάλα με τους κρόκους, το κορνφλάουρ και τον χυμό λεμονιού. Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα, αφήστε στην εστία μέχρι να δέσει ελαφρά και σερβίρετε. Η μητέρα μου το συνοδεύει με πουρέ φρέσκιας πατάτας ή με ρύζι και φρέσκια πράσινη σαλάτα!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|