Το πιο τέλειο έδεσμα των Χριστουγέννων όπως το φτιάχνει η μητέρα μου Βέρα! Τώρα πια το φτιάχνω και εγώ και πραγματικά κλέβει τις εντυπώσεις! ΥΛΙΚΑ
* 500 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου ή πουλιών , νωπά ή κατεψυγμένα, που βρίσκουμε στα σούπερ µάρκετ σε δισκάκια * 80 ml µπράντι καλής ποιότητος * 90 γρ. ανάλατο βούτυρο/ όχι μαργαρινή * 1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο * 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη * 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο * 60 ml κρέµα γάλακτος µε 35% λιπαρά * αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Πλένουμε τα συκωτάκια και τα στεγνώνουμε πιέζοντας τα απαλά µε απορροφητικό χαρτί. Τα κόβουμε στη μέση. Τα ψιλοκόβουμε, τα βάζουμε σε ένα µπολ µε το µμπράντι, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 2 ώρες, να αρωματιστούν. Στραγγίζουμε τα συκωτάκια, κρατώντας το µμπράντι στην άκρη. Λιώνουμε το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεµµύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα συκωτάκια και το δεντρολίβανο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς, σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι τα συκωτάκια να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το μπράντι που έχουμε κρατήσει και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Αδειάζουμε τα συκωτάκια µε τα υγρά τους στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι το µείγµα να γίνει οµοιόµορφο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και χτυπάμε πάλι το µείγµα μέχρι να γίνει ξανά οµοιόµορφο. Προσθέτουμε και την κρέμα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί. Αλατοπιπερώνουµε το πατέ και το αδειάζουμε µε κουτάλι σε ένα µπολ. Καλύπτουμε µε διαφανή µεµβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες, μέχρι να σφίξει. Τοστάρουμε το ψωμί στο γκριλ ή σε φρυγανιέρα και σερβίρουμε µε το πατέ. Καταπληκτικό με ψωμάκι ρουστίκ. Καλή σας όρεξη και καλές γιορτές να έχουμε!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|