Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ. Τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Καταπληκτική σούπα από καρότο που λατρεύουν τα παιδιά. ΥΛΙΚΑ *Για τη σούπα 500gr καρότα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 σέλερι 5-6 φύλλα σέλινο 1 μεγάλη πατάτα 1 - 1 1/2L νερό 1 ζωμό αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο *Για το σερβίρισμα στραγγιστό γιαούρτι κρουτόν ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ *Για τη σούπα Κόβουμε τα καρότα, τη πατάτα, το σέλερι και τα κρεμμυδάκια σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μας για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό, ίσα- ίσα να σκεπαστούν τα υλικά μας, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 25' περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά μας. Μόλις έχουν βράσει και μαλακώσει τα λαχανικά, προσθέτουμε τα φύλλα σέλινο. Περνάμε τα λαχανικά από το μπλέντερ, μέχρι να λιώσουν πολύ καλά. Δε θέλουμε μικρά κομματάκια. *Για το σερβίρισμα Σερβίρουμε τη βελουτέ σούπα σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο, με μια κουταλιά γιαούρτι και κρουτόν.
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|