Τα κεφτεδάκια της μαμάς μου, είναι τα πιο τέλεια στον κόσμο όλο. ΥΛΙΚΑ
800 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό (μια φορά περασμένο από τη μηχανή του κιμά) 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουσκεμένο και στυμμένο) 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη 1 ώριμη σφιχτή ντομάτα (τριμμένη στον τρίφτη) 1/3 φλ. ξίδι από κρασί 1 αυγό 1 κ.γλ. ρίγανη 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικός ψιλοκομμένο 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα αλεύρι για το πανάρισμα ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Για τα πιο αφράτα τηγανητά κεφτεδάκια ever , πρώτα σε μια λεκανίτσα απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Κάνουμε μια τρυπούλα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά: ψωμί, κρεμμύδια (με τα υγρά τους), αυγό, μυρωδικά και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄. Έτσι θα αρωματιστεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια θα γίνουν τέλεια. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους πλαταίνουμε με τις παλάμες μας. Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά. Έχουμε στο μεταξύ ζεστάνει ελαιόλαδο (τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε για 3΄ από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Καταπληκτικά με τηγανιτές πατατούλες και ντοματοσαλάτα με φέτα. Καλή σας όρεξη.
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|