Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Στο τραπέζι της Ανάστασης η γιαγιά μου, αλλά και η μητέρα μου, πάντα φτιάχνουν και μια συκωταριά εκτός από την μαγειρίτσα και τα άλλα γιορτινά που επιβάλει η βραδιά. Η συκωταριά λαδορίγανη είναι ένα τέλειο συνοδευτικό πιάτο. Δείτε πώς θα τη φτιάξετε! ΥΛΙΚΑ
1 συκωταριά 250-300 ml νερό 1 σπιτικό ζωμό βοδινού 450 ml ελαιόλαδο καλής ποιότητος Αλάτι και πιπέρι ½ κ. γ. ρίγανη ή θυμάρι Χυμό από 2 φρέσκα λεμόνια ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Σε ένα βαθύ σκεύος όπου έχουμε ζεστάνει το νερό, ρίχνουμε τη συκωταριά να βράσει για 15 λεπτά. Όταν το νερό μειωθεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και τον σπιτικό ζωμό βοδινού, ανακατεύοντας καλά ώστε να διαλυθεί ο ζωμός. Τέλος, καρυκεύουμε με τη ρίγανη ή το θυμάρι μας, σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι η πασχαλινή συκωταριά λαδορίγανη να πάρει χρώμα. Απολαυστική. Συνοδεύεται καταπληκτικά με την πασχαλινή μαρουλοσαλάτα με άνηθο. Καλή σας όρεξη και Καλή Ανάσταση σε όλους!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|