Χειμώνας και μπορούμε να βρούμε ότι χόρτα μας αρέσουν. Επιλέγουμε αυτά που μας αρέσουν και φτιάχνουμε τα πιο τέλεια αυγά με χόρτα και τυρί ever! ΥΛΙΚΑ
8 αβγά 2 κ. σ. γιαούρτι αλάτι και πιπέρι 2-3 κ. σ. ελαιόλαδο 500 γρ. χόρτα της αρεσκείας μας 6 κ. σ. ξερό ανθότυρο ή φέτα 1 κ. σ. ψιλοκομμένο άνηθο 1 κ. σ. ψιλοκομμένο μάραθο αλάτι-πιπέρι πάπρικα ή μπούκοβο ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Χτυπάμε ελαφρά το γιαούρτι με ένα από τα αυγά και λίγο αλάτι μέχρι να ανακατευτούν και να ομογενοποιηθούν. Σπάμε και τα υπόλοιπα αβγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα, χωρίς να τα ανακατέψουμε πολύ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα χόρτα μας για ένα λεπτό μέχρι να μαραθούν λιγάκι. Προσθέτουμε τον άνηθο και το μάραθο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αβγά και τα ανακατεύουμε με την σπάτουλα για να τους επιτρέψουμε να πήξουν όπως οι ομελέτες Ενώ είναι ακόμα ελαφρώς υγρά, τα απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και πασπαλίζουμε από πάνω τον ανθότυρο ή την φέτα μας, τρίβουμε πιπέρι και προσθέτουμε το μπούκοβο ή την πάπρικα. Σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε αντί γιαούρτι κρέμα γάλακτος. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας (πράσα, φρέσκα κρεμμυδάκια) ή περισεύματα λαχανικών (σε εκκαθάριση ψυγείου). Μπορούμε επίσης να ζεστάνουμε το ελαιόλαδο με λίγο σκόρδο για ακόμη παραπάνω νοστιμιά. Σερβίρουμε με ζεστό χωριάτικο ψωμάκι και καλή μας όρεξη.
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|