Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Υπέροχη, κλασσική , ελληνική φασολάδα, ιδανική επιλογή για μια κρύα μέρα του χειμώνα. Στο σπίτι τη φτιάχνουμε συχνά γιατί αρέσει πολύ στα παιδιά . ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρια φασόλια μεγάλα 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες 2 πατάτες μέτριου μεγέθους κομμένες σε μικρά κομμάτια 1 ποτήρι σέλινο χοντροκομμένο 1 κουτάκι σάλτσα ντομάτας Λίγο πελτέ ντομάτας Αλάτι, πιπέρι 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 5 ποτήρια νερό ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Φουσκώνουμε τα φασόλια μας 2-3 ώρες πριν τα μαγειρέψουμε. Η μητέρα μου συνηθίζει να τα φουσκώνει από το προηγούμενο βράδυ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, τα φασόλια μας και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις αρχίσουν να βράζουν καλά και το νερό κοχλάζει, με μια κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται από πάνω και κάθε τόσο προσθέτουμε νεράκι για να ψηθούν πιο καλά τα φασόλια μας. Όταν τα δούμε να αρχίσουν να μαλακώνουν και να ψήνονται, προσθέτουμε τα καρότα μας και τις πατάτες. Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδάκι μας και όταν ζεματίσει, σοτάρουμε το κρεμμύδι μας και τη ντομάτα. Η μητέρα μου συνηθίζει να πασπαλίζει τον ντοματοπελτέ με λίγη ζάχαρη για να γλυκάνει πιο πολύ. Αφού ψηθεί η σάλτσα μας, την προσθέτουμε στα φασόλια μας που ακόμη βράζουν και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί. Τελευταίο προσθέτουμε το σέλινο και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλατοπίπερο μας. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει η σάλτσα μας. Η φασολάδα μας είναι έτοιμη και είναι σκέτο μέλι. Απολαύστε την με φρεσκοζυμωμένο ψωμάκι, τυράκι τύπου γραβιέρα και μαύρες ελιές.
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|