Το πιο τέλειο σπανακόρυζο του κόσμου, το σπανακόρυζο της μάμας μου. ΥΛΙΚΑ 1 κιλό σπανάκι 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο αλάτι & πιπέρι
1 φλιτζανάκι ρύζι γλασέ 1/2 ποτήρι κρασάκι λευκό 1/2 ματσάκι άνηθο χυμό λεμόνι (κατά βούληση) ξύσμα λεμονιού (κατά βούληση) λαδάκι 2 ποτήρια νεράκι βραστό σάλτσα ντομάτας (κατά βούληση) ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Σε μια πλακέ κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας. Προσθέτουμε το ρύζι μας κ ανακατεύουμε ώσπου να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το σπανάκι μας κ τσιγαρίζουμε ώσπου να μαλακώσει αρκετά. Προσθέτουμε το κρασάκι μας κ αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το αλατοπίπερο κ το νεράκι. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά κ αφήνουμε να βράσει. Αφού το κατεβάσουμε απ το μάτι , ρίχνουμε ξύσμα κ χυμό λεμονιού και μπόλικο άνηθο. Σερβίρουμε με γιαουρτάκι κ απολαμβάνουμε. Καλή μας όρεξη!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|