Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Ένας από τους καλύτερους μάγειρες που ξέρω ο αδελφός της μητέρας μου, ο θείος Γιώργης, που τα τραπεζώματα του και οι λιχουδιές του αφήνουν εποχή, φτιάχνει αυτή την υπέροχη ομελέτα που πραγματικά μας ξετρελαίνει. ΥΛΙΚΑ
6 αυγά 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή ακόμη καλύτερα τριμμένο 50 γρ τεμαχισμένα μανιτάρια 500 γρ καλαμπόκι ή μπιζέλια ¾ φλιτζανιού ρόκα ή άλλο πικρούτσικο χορταρικό της αρεσκείας σας 1 φλιτζάνι σκληρό τυρί τριμμένο ½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ όχι αραιωμένο 3-4 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού Αλάτι/φρεσκιοτριμμένο πιπέρι/πάπρικα ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Η ομελέτα του θείου Γιώργη ψήνεται στο φούρνο, αλλά αν προτιμάτε μπορείτε να την ψήσετε και σε τηγάνι παρόλο που το αναποδογύρισμα της λόγω των πολλών υλικών δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Σε στρογγυλό πυρέξ βάζουμε το λαδάκι μας και ρίχνουμε τα μανιτάρια μας ,το κρεμμύδι μας και το καλαμπόκι μας να σοταριστούν για λίγα λεπτά. Σε ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά μας με το γάλα και προσθέτουμε τη ρόκα μας, το τυρί μας, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ μας και με μια ξύλινη σπάτουλα στρώνουμε την ομελέτα μας και τη ψήνουμε για 25-35 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας. Απολαύστε την ομελέτα του θείου με παγωμένο κρασάκι ή μπυρίτσα και καλή παρέα!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|