Η ΚΟΥΖΊΝΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ: Κρεατόπιτα της γιαγιάς Μίνας -Την αγαπήσατε και την αναδημοσιεύουμε!23/1/2017 Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Επειδή εσείς, οι αναγνώστες μας, αγαπήσατε πολύ αυτή τη συνταγή, την αναδημοσιεύουμε σε αυτή την έκδοσή μας και… καλή όρεξη! ΥΛΙΚΑ
· 1 κιλό κιμά βοδινό. Ποτέ χοιρινό στην κρεατόπιτα της γιαγιάς. · 3 ποτήρια φρέσκο γάλα · 10 παξιμάδια αφράτα · 6 αυγά · 4 κουταλιές φρέσκο βούτυρο · 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο- η γιαγιά μου έβαζε πάντα γραβιέρα · 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι · 3 κουταλιές σούπες πάστα ντομάτας · λίγο μαϊντανό · αλάτι, πιπέρι · κανέλλα · 1 ποτήρι νερό · φύλλα μπακλαβά ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Σοτάρουμε το κρεμμύδι μας με το βούτυρο σε τηγάνι και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά. Αφού καβουρδιστεί ο κιμάς μας, προσθέτουμε το νερό, την πάστα ντομάτας, το αλατοπίπερο, την κανέλα και τον μαϊντανό και στη συνέχεια σκεπάζουμε το τηγάνι μας και σιγοβράζουμε για περίπου 50 λεπτά. Εν τω μεταξύ μουλιάζουμε τα παξιμάδια μας στο γάλα και στη συνέχεια τα ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να λιώσουν καλά και τα προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά που έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά. Κτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας μαζί με το τυρί. Βουτυρώνουμε το ταψί μας καλά και απλώνουμε τα φύλλα μπακλαβά τα οποία επίσης βουτυρώνουμε πολύ καλά. Απλώνουμε το μείγμα μας πάνω στα φύλλα και καλύπτουμε και πάλι με φύλλα μπακλαβά τα οποίο βουτυρώνουμε ένα- ένα με το ειδικό πινελάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία για 1ώρα. Καταπληκτική πίτα που όπως έλεγε η γιαγιά ήταν συνταγή φίλης της από τα Ιωάννινα. Απολαύστε την με ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί. Συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα εποχής.
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|