Η συνταγή της babas το πιο τέλειο γιουβέτσι με κριθαράκι και μοσχάρι στην γάστρα την καλή! Πιο μαμαδίστικο και πιο πιάτο Κυριακής δεν υπάρχει. Το έφτιαχνε η γιαγιά μου, η μαμά μου και τώρα εγώ και πάντα καταφέρνουμε και ενθουσιάζουμε το πλήθος. ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό κρέας μοσχάρι για φούρνο σε κομμάτια - 500 γρ. κριθαράκι - 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σκόρδο - 2 φλ. τριμμένη ντομάτα - λίγο ελαιόλαδο - αλάτι, πιπέρι -1 φύλλο δάφνης - 1 πρέζα ζάχαρης - Λίγο κόκκινο κρασί - τυρί τριμμένο ό, τι αρέσει στον καθένα Εγώ προτιμώ την παραδοσιακή φέτα ή το κεφαλοτύρι ο γιός μου ο Νικόλας το προτιμά με παρμεζάνα τριμμένη. ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Πλένουμε καλά το κομμένο κρέας και, αφού το σκουπίσουμε, αλατοπιπερώνουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκορδάκι μας σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε το κρέας, και τσιγαρίζουμε ξανά, γυρίζοντάς το από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Σβήνουμε το κρέας μας με κόκκινο κρασί. Στη συνέχεια το βάζουμε στη γάστρα μας, (εγώ χρησιμοποιώ μια της γιαγιάς μου που κάνει όλα τα φαγητά σκέτο μέλι), μαζί με την ντομάτα την ζαχαρούλα και το δαφνόφυλλο. Αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Δέκα λεπτά πριν το τέλος σκεπάζουμε το κρέας μας με αλουμινόχαρτο, και προσθέτουμε νερό με λίγο αλατοπίπερο και προσθέτουμε το κριθαράκι μας. Κλείνουμε το καπάκι για περίπου δέκα λεπτά. Αν έχει ρουφήξει το νερό αλλά το κριθαράκι είναι άψητο, ρίχνουμε και άλλο νερό. (Το κριθαράκι δεν πρέπει να είναι λιωμένο ούτε να έχει πιει όλα τα υγρά). Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε με το τυρί μας και that’s it. Το απόλυτο πιάτο για ένα βροχερό μεσημέρι Κυριακής με όλη την οικογένεια μαζεμένη. Καλή μας όρεξη παίδες....
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|