Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Λατρεμένη σούπα που φτιάχνει η μητέρα μου σε διάφορες παραλλαγές της ανάλογα με τα λαχανικά που έχει στο σπίτι. Τα παιδιά μου την ζητούν συνέχεια ακόμη και αν δεν έχει τόσο κρύο. ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
6 πατάτες 4 καρότα 4 κολοκυθάκια 1 άσπρο ρεπάνι κλωνάρια σέλινου 2 άσπρα του πράσου 1.5 λίτρο νερό βραστό αλάτι-πιπέρι βούτυρο φρέσκο 3-4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Πλένετε και κόβετε τα χορταρικά σας σε μεγάλα κομμάτια. Στη συνέχεια τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι και τα βράζετε για περίπου 30 με 40 λεπτά. Στραγγίζετε και κρατάτε το ζουμί. Βάζετε τα λαχανικά στο μίξερ σας και τα γυρνάτε μέχρι να γίνουν πολτός. αναβάζετε τον πουρέ σας στο ζουμί και στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο σας. Στη συνέχεια προσθέστε τη κρέμα γάλακτος και αφήνετε τη σούπα σας να δέσει σε χαμηλή φωτιά. Καταπληκτική σούπα για τις κρύες Κυριακές μας. Μην ξεχάσετε το φρεσκοζυμωμένο ψωμάκι!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|