Ότι πιο καλοκαιρινό και νόστιμο που μυρίζει Αιγαίο. Η μητέρα μου τους φτιάχνει με την παραδοσιακή συνταγή της Σαντορίνης και πραγματικά είναι ένα φαγητό για να γλείφετε τα δάκτυλα σας. ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ντομάτες, σφιχτές, χωρίς πολλά ζουμιά 500 γρ. κρεμμύδια ¼ κ.γ. κανέλα 4 κλαδάκια ρίγανη (μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα) 2 κλαδάκια δυόσμο (μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα) 3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο ½ κ.γ. (κοφτό) σόδα 400 γρ. αλεύρι + 100 γρ. (αν χρειαστεί) αλάτι πιπέρι ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα Για το σερβίρισμα 50 γρ. φέτα, σε τρίμματα άνηθο, ψιλοκομμένο ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις κρατάμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο μπολ με τις τριμμένες ντομάτες. Αν θέλουμε, μπορούμε να μαράνουμε λίγο τα κρεμμύδια στο τηγάνι, με προσοχή όμως να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (τα 400 γρ. από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα μας θα πρέπει να είναι ένας χυλός που να πέφτει με μια σχετική δυσκολία από το κουτάλι. Μάλιστα, μπορούμε, αν θέλουμε, να το ετοιμάσουμε και να το έχουμε στο ψυγείο για όταν το χρειαστούμε. Το πιο πιθανό είναι οι ντομάτες να βγάλουν λίγο νερό όσο περνάει η ώρα, οπότε μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα από το αλεύρι. Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο στο τηγάνι και όταν φτάσει τους 180°C προσθέτουμε με τη βοήθεια δύο κουταλιών 1-2 κεφτέδες και τους τηγανίζουμε γυρίζοντάς τους μία φορά. Αν σπάνε, ίσως χρειαστεί να βάλουμε λίγο επιπλέον αλεύρι στο μείγμα. Αφού πάρουν χρώμα, τους βγάζουμε από το τηγάνι και τους αφήνουμε να στραγγίξουν από το περίσσιο λάδι σε χαρτί κουζίνας. Γαρνίρουμε με τη φέτα, τον άνηθο και σερβίρουμε. Καλή μας όρεξη.
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|