Τα καλύτερα ψητά μήλα τα φτιάχνει η μητέρα μου σας το λέω με πολλή σιγουριά. Εύκολη και γρήγορη συνταγή και χωρίς πολλές θερμίδες εκτός και αν όπως και εγώ φορτώνουμε τα μηλαράκια μας με παγωτό καϊμάκι. ΥΛΙΚΑ
8 μήλα κόκκινα, φιρίκια ή άλλου είδους 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 1/2 κούπα λικέρ 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ 1/2 κούπα καρυδόψιχα ψιλοκομμένη 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1 κούπα φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα τους και με το ειδικό εργαλείο ανοίγουμε μία τρύπα στη μέση βγάζοντας τα κουκούτσια τους. Τοποθετούμε τα μήλα σε ταψάκι και ρίχνουμε το λικέρ. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τα καρύδια και την κανέλα και μ' ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις τρύπες των μήλων. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Πριν τα βγάλουμε, τα ραντίζουμε με ένα φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ και αφού κρυώσουν, χτυπάμε τη φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί. Την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο, γαρνίρουμε τα μήλα και σερβίρουμε. Η συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και χωρίς τη κρέμα ή μπορείτε να τα σερβίρετε με παγωτό. Τέλεια!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|