Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Εντυπωσιακό και εύκολο πραγματικά θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας αυτές τις γιορτινές μέρες. Η μητέρα μου το συνηθίζει για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και έμαθα και γω να το φτιάχνω αφού είναι εύκολο και γρήγορο και απίστευτα νόστιμο. ΥΛΙΚΑ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο μας και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μας, προσθέτοντας λίγο αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υλικά μας στο μίξερ και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μους. Αδειάζουμε το μους μας σε κατάλληλη φόρμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε σε πιατέλα. Η μητέρα μου καλύπτει το πατέ με επιπλέον κομμάτια καπνιστού σολομού και φέτες λεμονιού. Σερβίρεται με φέτες μαύρου ψωμιού σε φρυγανιά και λεπτές φέτες λεμονιού. Νοστιμότατο ορεκτικό για ειδικές βραδιές, συνοδεύεται με καλά παγωμένο λευκό σαμπανιζέ κρασί και καλή παρέα!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|