Aλήθεια οι πατάτες ογκρατέν που φτιάχνω είναι οι νοστιμότερες ever! Kαι η συνταγούλα μου του τσακ μπαμ και όλοι γλύφουν τα δάκτυλα τους! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε. ΥΛΙΚΑ:
• 5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες • 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο • 1 κρέμα γάλακτος (200 γραμ.) • 1 αυγό • κασέρι ή Gouda τριμμένο ή σε φέτες • μπέικον σε κομματάκια • αλάτι-πιπέρι Τρόπος παρασκευής: 1. Στρώνετε τις πατάτες σε ταψάκι της επιλογής σας αφού πρώτα τις έχετε αλατοπιπερώσει. 2. Ανάμεσα στις στρώσεις από τις πατάτες ρίχνετε το κασέρι ή το Gouda και το μπέικον αν θέλετε. 3. Ανακατεύετε το γάλα με την κρέμα και το αυγό και περιχύνετε τις πατάτες. 4. Ψήνετε στους 200 βαθμούς, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ξεσκέπαστο για άλλα 30 λεπτά. Καλή σας όρεξη, πραγματικά το ογκρατέν μου αυτό τόσο νόστιμο!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|