Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Τέλεια ομελέτα που φτιάχνει η μητέρα μου και την αγαπούν πολύ τα παιδιά. Καμιά φορά στη συνταγή προσθέτουμε και πατάτες και ότι άλλο τραβά η όρεξη μας! ΥΛΙΚΑ
4 φρέσκα αυγά 3 μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη τριμμένο τυρί γκούντα αλάτι, πιπέρι ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Χτυπάμε τα αυγά και όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Κουνάμε το τηγάνι δεξιά- αριστερά να πάνε παντού τα αυγά. Από πάνω ρίχνουμε το τυρί γκούντα, αλάτι, πιπέρι και μόλις είναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε. Στην ομελέτα μπορούμε να βάλουμε τα πάντα. Μπέικον, φέτα, λουκάνικα κ.τ.λ. Αφήνουμε τη φαντασία μας να οργιάσει και καλή μας όρεξη! Καταπληκτικό, χορταστικό και γρήγορο πιάτο για τα καλοκαιρινά μας γεύματα! Συνοδεύεται όμορφα με πράσινη σαλάτα εποχής.
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|