H υπέροχη πατατοσαλάτα της μητέρας μου με σούπερ λεμονάτη γεύση. Το γιαουρτάκι που προσθέτουμε δίνει μια ιδιαίτερη γεύση που σίγουρα θα λατρέψετε. ΥΛΙΚΑ
500 ml ζωμό λαχανικών ή νερό 500 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε τεταρτάκια 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο Χυμό από 1 λεμόνι 2 κ.σ. μουστάρδα 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο Αλάτι πιπέρι ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Σε κατσαρόλα βάζουμε να βράσει μισό λίτρο νερό. Προσθέτουμε τις πατάτες. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 15 με 20 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν την πρώτη βράση. Είναι έτοιμες όταν μπορούμε να τις τρυπήσουμε με το πιρούνι. Σε αυτό το σημείο τις κατεβάζουμε από την φωτιά και τις στραγγίζουμε καλά. Σε μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά και τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες στο μπολ με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε προσεκτικά χωρίς να διαλύσουμε τις πατάτες. Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα την πατατοσαλάτα σε πιάτο. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο αν μας αρέσει ή μαϊντανό. Κάποιες φορές όταν είναι τα παιδιά στο σπίτι προσθέτουμε και σοταρισμένο μπέικον που τους αρέσει πολύ και δίνει στη σαλάτα μας ακόμη πιο πλούσια γεύση!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|