Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Πολύ αγαπημένο κυριακάτικο φαγητό που φτιάχνει η μητέρα μου και έμαθα να το μαγειρεύω κι εγώ, αφού τα παιδιά μου το ζητούν συχνά! ΥΛΙΚΑ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαϊντανός ψιλοκομμένος 2 φέτες ψωμί 3 αυγά βραστά ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια 1 πάννα αρνίσια (η πάννα είναι η σκέπη όπως την λένε στην Ελλάδα) άσπρο ξηρό κρασί αλάτι/ πιπέρι βούτυρο νερό ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά μας με το κρεμμύδι, το μαϊντανό και στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μουσκεύουμε το ψωμί μας και με τα χέρια το κάνουμε ψίχουλα που προσθέτουμε στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά. Απλώνουμε τη πάννα μας μας στα ταψί μας και πάνω της τοποθετούμε τον κιμά μας που έχουμε φτιάξει σε σχήμα φραντζόλας. Κατά μήκος του κιμά μας φτιάχνουμε με το χέρι μας ένα βαθούλωμα και μέσα βάζουμε τα αυγά μας και τα κομματάκια του ζαμπόν. Καλύπτουμε το βαθούλωμα με τον κιμά μας , ομαλοποιούμε το σχήμα του πάλι σε σχήμα φραντζόλας και το τυλίγουμε με την πάννα μας. Περιχύνουμε το ρολό μας με άσπρο κρασί και βάζουμε σε διάφορα σημεία κομματάκια βούτυρο. Προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Η μητέρα μου πάντα βάζει στο ταψί και πατάτες και λίγη σάλτσα ντομάτας. Το ρολό συνοδεύεται όμορφα και με σπιτικό πουρέ ή ρύζι. Φτιάξτε το, είναι πεντανόστιμο! Καλή σας όρεξη!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|