Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Απλά τέλειες! Ακόμη και εσείς που μπορεί να μην αγαπάτε τις αγκινάρες, αν τις δοκιμάσετε από τα χεράκια της μητέρας μου θα σας μείνουν αξέχαστες! ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα αγκινάρες κατεψυγμένες χυμός 1 φρέσκου λεμονιού άνηθος ψιλοκομμένος κατά προτίμηση 3-4 πατάτες σε τεταρτάκια 2 καρότα σε ροδέλες 1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο 1 φλ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Σωτάρουμε στο λάδι μας τις αγκινάρες, το κρεμμύδι, τα καρότα και το κρεμμύδι. Καρυκεύουμε και προσθέτουμε το λεμόνι, τον άνηθο και τόσο νερό όσο να τα σκεπάζει. Σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει το φαγητό, περίπου 1 ώρα ή ανάλογα με την κουζίνα μας. Η μητέρα μου πάντα "αβγοκόβει" τις αγκινάρες της χτυπώντας 1 κροκάδι με λίγο χυμό λεμόνι και λίγο από το ζωμό του φαγητού. Μόλις αφρατέψει και ασπρίσει το αβγολέμονο, για να πάει παντού, ανακατεύουμε το φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα. Σερβίρετε και απλά απολαύστε τις πιο νόστιμες αγκινάρες αλά πολίτα που δοκιμάσατε ποτέ!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|