Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Τζατζίκι. Το απόλυτο ελληνικό συνοδευτικό, τέλειο με ψητά και με ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη σας. Εμείς στο σπίτι το φτιάχνουμε ελαφρύ γιατί δεν αγαπούν όλοι το έντονο άρωμα του σκόρδου, και πάντα θυμάμαι τη γιαγιά να λέει «προσοχή στο ξύδι, δεν θέλουμε να το ξινίσουμε.»! ΥΛΙΚΑ
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2 φρέσκια αγγούρια Αλάτι χοντρό 6-7 σκελίδες σκόρδο Ελαιόλαδο καλής ποιότητος Λίγο ξύδι ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Πλένουμε τα αγγούρια μας και χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε τα τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Στραγγίζουμε το περιττό νερό. Λιώνουμε στο μούλτι το αλάτι με τα σκόρδα μας. Η γιαγιά μου θυμάμαι να τα λιώνει στο παραδοσιακό μπρούντζινο γουδί της. Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι μας, τα αγγούρια μας, το μείγμα αλατιού-σκόρδου και αναμειγνύουμε με το ελαιόλαδο και το ξυδάκι μας με προσοχή, όπως είπαμε! Τόσο απλό και τόσο νόστιμο. Δοκιμάστε το!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|