Απλή και πολύ χορταστική αυτή η σαλάτα με τα μαυρομάτικα φασόλια (λουβιά) είναι μια πολύ απλή σύνθεση καθημερινών υλικών. Δοκιμάστε την και ως κυρίως πιάτο με φρεσκοζυμωμένο ψωμάκι και ένα ποτηράκι παγωμένο κρασί! ΥΛΙΚΑ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Μουσκεύουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Το πρωί τα βράζουμε σε σκέτο νερό με το δαφνόφυλλο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Προσέχουμε να μην παραψηθούν και διαλυθούν. Τα σουρώνουμε και τ’ αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Προσθέτουμε πάνω στα βρασμένα μαυρομάτικα που έχουμε μεταφέρει στη σαλατιέρα μας τις ντομάτες και την κόκκινη πιπεριά, τα αγγούρια, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό κι αλατοπιπερώνουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι. Ανακατεύουμε την σαλάτα μας και σερβίρουμε. Στο τέλος λίγο πριν τη βγάλουμε στο τραπέζι προσθέτουμε και τον μαϊντανό μας. Δροσερή, γευστική και ότι καλύτερο για τώρα που νηστεύουμε. Τα παιδιά μου πάντα τη τρώνε προσθέτοντας και τόνο. Καλή μας όρεξη.
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|