Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Καγιανά ή στραπατσάδα, όπως είναι πιο γνωστό, το πιάτο αυτό που έμαθα από τη καλαμαρού γιαγιά είναι πανεύκολο, νοστιμότατο και θυμίζει καλοκαιρινά μεσημέρια της Ελλάδας. Τα παιδιά μου το λατρεύουν και έτσι πολύ συχνά τους φτιάχνω μια στραπατσάδα που γίνεται στο πι και φι και καταβροχθίζεται στο λεπτό. ΥΛΙΚΑ
2 μεγαλούτσικες ώριμες ντομάτες 2 αβγά φρέσκα αλάτι πιπέρι λάδι καλής ποιότητας λίγη ζαχαρούλα για να γίνουν οι ντομάτες μας ακόμη πιο γλυκές ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, ίσα να σκεπάσει τον πάτο, και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Εν τω μεταξύ πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ και τις χύνουμε στο τηγάνι μαζί με το μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. 2. Σιγοβράζουμε μέχρι να πιούν το ζουμί τους, ανακατεύοντας που και που να μην μας κολλήσουν. 3. Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αβγά, βάζοντας αλάτι και πιπέρι στο μίγμα. 4. Όταν οι ντομάτες πιούν τα υγρά τους ρίχνετε τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν με τη ντομάτα και σφίξουν, ανάλογα με την όρεξή σας. Στο σπίτι μας σερβίρουμε τη στραπατσάδα μας με μαλακή ελληνική φέτα, φρέσκο ψωμάκι και μια πράσινη σαλατούλα εποχής. Καλή σας όρεξη!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|