Υγεινή και πεντανόστιμη. Συνοδεύει τέλεια σχεδόν όλα τα φαγητά αλλά και ως κυρίως είναι τόσο νόστιμη και θρεπτική! ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1½ κιλό πατάτες 1 κ.γ. κόλιανδρος σε σκόνη ζωμός κοτόπουλο ή νερό 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 6 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 φλιτζ. μαγιονέζα ή για πιο light έκδοση γιαούρτι στραγγιστό 2 κ.σ. μουστάρδα (κοφτές) 1 λεμόνι (ο χυμός του) αλάτι πιπέρι ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα με ζωμό κότας, αλάτι και τον κόλιανδρο. Ο ζωμός πρέπει να σκεπάζει καλά τις πατάτες. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο αλάτι και βράζουμε για 30-40 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις κρυώνουμε με κρύο, τρεχούμενο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους. Σε μπολ ετοιμάζουμε μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά μας, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τις πατάτες, αφού πρώτα κρυώσουν εντελώς και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα πριν σερβίρουμε. Όταν έχουμε baby potatoes δεν τις ξεφλουδίζουμε. Καλή μας όρεξη!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|